Tél ide, cidri oda, a Grillbecue és a Bárány Fogadó vadiúj kollaborációja forró mediterrán hangulatot varázsol a kaposvári asztalokra. A Grillbari legújabb étlapja olyan görög klasszikusokkal egészült ki néhány hétre, mint a souvlaki, a bifteki, vagy a tépett sertéshúsos gyros.
Ha a Grillbecue-t ismerő whiteszájúaknak nem lenne elég a BBQ mesterek 2020-ban nyújtott teljesítménye a helyi gasztronómiában, azt sem árt megemlíteni, hogy a receptek és az elkészítés mikéntje görög séfektől származik.
A görög ételsor legjellegzetesebb képviselője a bifteki, ami tulajdonképpen húspogácsa vagy lepény, de ne a magyar fasírtra gondoljatok, mert az íze teljesen más. A görög megfelelő karakterét a mediterrán fűszerek adják, de olykor sajt is kerül a belsejébe, mint a Grillbari verziójában is. Az 50% marha, 50% sertéshússal készülő lepényt fűszeres burgonyával, tzatzikivel és zöldsalátával tálalják.
Egy másik ikonikus fogás a souvlaki, ami nyársra húzott húsdarabokat takar, olyasmi mint nálunk a rablóhús, viszont zöldségek nincsenek a rétegek között, csakis hús, esetünkben csirkemell.
Sajátos gyros verzió is került az ajánlatra, melybe se nem bárány, se nem sertés, hanem tépett, szaftos pulykahús kerül, görög pita, oliva, tzatziki és zöldsaláta köríti.
Az ajánlat további görög fogásai:
- Görög csirkeleves (tejszínes csirkeleves, görög pita)
- Görög grillsajt válogatás (3 féle grillsajt, zöldsaláta, tzatziki)
- Greek Piggy Lion (sertésszűz, fűszeres burgonya, zöldsaláta, tzatziki)
A teljes étlap:
Ha pedig valami igazán jóleső helyi nedűvel folytanátok le a szaftos finomságokat, dobjatok a kosárba a Hansdonner sörház kézműves frissen csapolt söreiből is!