2020. 11. 30., hétfő, 09:50

Görög fogásokkal csempész mediterrán hangulatot a kaposvári asztalokra a GrillBari

Tél ide, cidri oda, a Grillbecue és a Bárány Fogadó vadiúj kollaborációja forró mediterrán hangulatot varázsol a kaposvári asztalokra. A Grillbari legújabb étlapja olyan görög klasszikusokkal egészült ki néhány hétre, mint a souvlaki, a bifteki, vagy a tépett sertéshúsos gyros. 

Ha a Grillbecue-t ismerő whiteszájúaknak nem lenne elég a BBQ mesterek 2020-ban nyújtott teljesítménye a helyi gasztronómiában, azt sem árt megemlíteni, hogy a receptek és az elkészítés mikéntje görög séfektől származik. 

A görög ételsor legjellegzetesebb képviselője a bifteki, ami tulajdonképpen húspogácsa vagy lepény, de ne a magyar fasírtra gondoljatok, mert az íze teljesen más. A görög megfelelő karakterét a mediterrán fűszerek adják, de olykor sajt is kerül a belsejébe, mint a Grillbari verziójában is. Az 50% marha, 50% sertéshússal készülő lepényt fűszeres burgonyával, tzatzikivel és zöldsalátával tálalják.

 

Greek bifteki (görög húslepény (50% marha, 50% sertés fetasajttal töltve, tzatziki, fűszeres burgonya, zöldsaláta)

Egy másik ikonikus fogás a souvlaki, ami nyársra húzott húsdarabokat takar, olyasmi mint nálunk a rablóhús, viszont zöldségek nincsenek a rétegek között, csakis hús, esetünkben csirkemell. 

Chicken souvlaki (csirkemell-nyárs, fűszeres burgonya, zöldsaláta, tzatziki)

Sajátos gyros verzió is került az ajánlatra, melybe se nem bárány, se nem sertés, hanem tépett, szaftos pulykahús kerül, görög pita, oliva, tzatziki és zöldsaláta köríti.

 

Grillbecue gyros (tépett pulykahús, görög pita, oliva, tzatziki, zöldsaláta)

Az ajánlat további görög fogásai:

  • Görög csirkeleves (tejszínes csirkeleves, görög pita)
  • Görög grillsajt válogatás (3 féle grillsajt, zöldsaláta, tzatziki)
  • Greek Piggy Lion (sertésszűz, fűszeres burgonya, zöldsaláta, tzatziki)

 

A teljes étlap:

 

Ha pedig valami igazán jóleső helyi nedűvel folytanátok le a szaftos finomságokat, dobjatok a kosárba a Hansdonner sörház kézműves frissen csapolt söreiből is!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: