2020. 07. 06., Hétfő, 16:22

Megírtuk, megváltozott - Kiemelt rendőri figyelem övezte hétvégén a Noszlopy sort

Nem csak Siófokon, de láthatóan megnőtt a rendőri jelenlét a múlt hétvégén a kaposvári belvárosban is.

Múlt pénteken pedzegettük a kérdést a múlt hónapi tragédia okán, hogy megfelelő-e Kaposvár belvárosának, valamint a hétvégén oly népszerű Noszlopy sornak a közbiztonsága. Akkor megkerestük a rendőrséget és a helyi vendéglátósokat is, akik más- és máshogy látták a helyzetet, ám úgy tűnik célba ért az eszmefuttatásunk.

Rengeteg olvasói képet kaptunk (köszi), de mi magunk is meggyőződhettünk róla személyesen, hogy jelentősen megnőtt a rendőri jelenlét a Noszlopy utcában és a belvárosban. Egymást követték a járőrautók, csapatszállítók és a gyalogos járőrök, akik a területen mászkálva megadták a biztonságérzetet a szórakozni vágyók számára. Magunk sem láttuk, hogy bárhová be kellett volna térniük, és ezt ők maguk is megerősítették, így úgy tűnik, megvan az arany középút, jelen tud lenni úgy a rendőrség a város hétvégi frekventált területén, hogy az senkit ne zavarjon. Maximum a balhés társaságokat, de értük senkinek sem fáj a szíve.

A rendőrség egyébként elmondta, hogy a hétvégén a belvárosban

bűncselekménnyel kapcsolatos intézkedésre nem volt szükség, kiemelt esemény nem történt.

Egy esetben viszont közbeléptek mielőtt nagyobb baj történt volna, az egyik vendéglátóegység tulajdonosa nekünk elmesélte, hogy mikor az egyik betérő társaságot távozásra szólították fel, egyikük dühében korsót dobott egyik alkalmazottjuk irányába, akit a helyszínről az utcában épp jelenlévő rendőrök vezettek el.

Hogy a fokozott jelenlét a cikkünknek köszönhető, vagy pont erre a hétvégére időzítették a razziát ezt nem tudni, mindenesetre reméljük, a jövőben is így marad, hogy még időben közbe tudjanak majd lépni ha kell. A rendőri létszám emelésével olvasóink is egyetértenek, hiszen múlt heti szavazásunk végeredménye szerint a szavazók 65 százaléka gondolja úgy, hogy szükség van nagyobb rendőri jelenlétre a Noszlopy soron, és igenis legyenek csak a helyszínen a hétvégi éjszakákon.

Örömmel konstatáljuk az eredményt, reméljük így is marad.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: