2020. 07. 06., hétfő, 11:56

Razzia és közterületi alkoholtilalom Siófokon - Jelentősen átalakulhat nyári fővárosunk

Beindult az élet a Balatonon, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyre gyakrabban kell beszámolnunk a magyar tenger partjainál történő eseményekről. Ez alkalommal Siófokot vesszük górcső alá, ahol elég komoly intézkedések léphetnek érvénybe a közeljövőben.

Köztudott, hogy a Balaton déli partjának nyári fővárosa Siófok, a rengeteg szórakozóhellyel, vendéglátóegységgel és fiatalokkal zsúfolt terekkel szinte a nyár legjobban pezsgő területe az országban. Mivel a sok ember, sok problémát is jelenthet a rendőrség kiemelten figyeli a siófoki belvárost, kiváltképp a Petőfi sétányt, ahol a hétvégén egy elég komoly razziát is tartottak. A rend őrei július 4-én éjjel összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre a területen, közel száz rendőrt vezényeltek ki és összesen 646 főt igazoltattak, akik közül 5 embert elő is állítottak, hatot feljelentettek, kettőt megbírságoltak és két ittas járművezetőt is elfogtak.

A számokból is jól látszik, hogy van azért bőven probléma az ott szórakozó - nem csak - fiatalokkal, amelyet Siófok polgármestere is tud, ezért is szándékozik egy igen merészet lépni az ügyben. Lengyel Róbert saját Facebook-oldalán tette közzé két javaslatát, melyeket július 16-án terjeszt majd a testület elé, amikkel célja a város biztonságosabbá és nyáron is élhetőbbé tétele.

Az egyik rendelet Siófok egész területére rendelne el közterületi alkoholfogyasztási tilalmat:

 

Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból "kiszabaduló" ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken.

 

A másik pedig korlátozná az üzletekben az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást:

 

A másik, hogy korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva.

 

A polgármester még elmondta, hogy tisztában van a szkeptikusok ellenvetéseivel és az ellenérdekek fenyegetéseivel valamint azzal, hogy nem fog mindez varázsütésre menni, azonban ha már tesznek néhány lépést, idővel látható eredményeket is elérhetnek. A tervezetek egyébként élvezik a rendőrség támogatását sőt, a kapitányság partner lesz abban, hogy a korlátozások szélesebb körben is betartásra kerüljenek. 

 

Egyébként ha elfogadásra kerülnek a tervezetek, az új szabályok megszegése komoly következményeket vonhatnak maguk után.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: