2020. 05. 05., Kedd, 10:29

Terror a kaposvári gyermekotthonban - Még a nevelőit is késsel fenyegette a fiatal

Egy rakás bűncselekmény miatt emelt ismét vádat a Kaposvári Járási Ügyészség három fiatalkorú fiúval szemben, akik az egyik kaposvári gyermekotthonban a társaikat és a nevelőiket bántalmazták.

Egyikük, csupán 16 esztendős de már 19 bűncselekményt követett el. Egy alkalommal több, mint félmillió forintot lopott egy zöldséges üzletből, de társait is rendszeresen meglopta, cipőiket, ruháikat és telefonjaikat közvetlen fenyegetéssel és erőszakkal vette el, de volt, akit rendszeresen meg is leckéztetett. Csupán szórakozásból bántalmazta rendszeresen nála kisebb és fizikálisan gyengébb társait, volt köztük olyan is, akit több alkalommal is ököllel vert meg, volt, akit maró folyadékkal öntött arcon, míg másokat háta és lába masszírozására kényszerített. Az intézet tárolójából az ablakrácsot kifeszítve légfrissítőt és rovarirtó sprayt lopott társaival, majd a hajtógázt kiengedve azokat belélegezték.

Ám nem csak a társaira támadt rá, de nevelőit is bántalmazta, az egyik gyermekfelügyelőt azzal fenyegette meg, hogy megkéseli, amiért az megakadályozta, hogy verekedjen.

Tavaly nyáron egy alkalommal a fiatal a nevelői szobába ment, mikor hallotta, hogy egyik társa az anyjával telefonál, így az asztalt ütve kezdte el sorolni a fiúnak, hogy milyen dolgokat követel, miket küldjön neki az anyuka. A szobában tartózkodó nevelőnő azonnal távozásra szólította fel a fiút, aki azonban rátámadt, mellbe lökte és a nyakában lévő kulcstartó pántnál fogva rángatta, és szidalmazta.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő I. rendű vádlottal szemben – amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri – 4 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 4 év közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: