2020. 01. 10., Péntek, 10:38

Ütötte, vágta társát egy kaposvári gyerekotthon lakója - Barátja csak nevetett rajta - VIDEÓ 18+

Hihetetlen képsorokba botlottunk a közösségi oldalon. 

A kaposvári Zita speciális gyerekotthonban rögzített felvételen látszik, amint egy fiú terrorizálja társát. Nem elég, hogy verbálisan megalázza, többször nagy erővel megüti, megrúgja sőt, egyszer olyan erővel rúgja fejbe, hogy a fiú szája vérezni kezd. A megrázó felvételeket egyik társuk rögzítette, aki még bíztatja is a támadót, és jót nevet az áldozat fájdalmain. Ki tudja meddig fajult volna a bántalmazás, ha nem nyit be épp valaki az ajtón. A videót már közel 500 ezren látták, reméljük tettek lépéseket az ügyben.
 

/A videót a Facebook közben eltávolította, de nekünk még megvan/

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság elmondta, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt indított büntetőeljárást.


A rendőrség közleménye:

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz egy kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt.

Miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. A nyomozók kihallgatták a sértettet és a gyermekotthonban további tanúkat hallgattak meg.

A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövető egyikét gyanúsítottként hallgatják ki, míg társával szemben körözést rendeltek el.
 

15.05 - Frissítés:

A 24.hu szerint a nyomozók kihallgatták a megvert fiatalt és a gyermekotthonban további tanúkat hallgattak meg. A két feltételezett fiatalkorú egyikét gyanúsítottként hallgatták ki. A videón látható társa megpróbált kereket oldani a bűncselekmény elkövetése után, ezért körözést adtak ki ellene. Úgy tudjuk, hogy a brutális fiatalt már el is fogták, az előállítása ezekben a percekben is tart.

17.05 - Frissítés:

Azonnali belső vizsgálatot indított Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazás miatt. Az államtitkár tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, Benedek István Zsoltot. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: