2020. 04. 02., csütörtök, 14:04

Kaposváron is terjed a Facebookos kamulevél a meghosszabbított tanévről

A koronavírus előtt is időről időre felbukkantak nagy karriert befutó kamuhírek, azóta viszont hetente találkozni újabbakkal a Facebookon. Az aktuális kamulevél a tanév meghosszabbításáról szól, ha idáig elolvastátok a cikket kitaláljátok mi jön: NEM, A KORMÁNY NEM HOSSZABBÍTJA MEG A TANÉVET AUGUSZTUS 10-IG!

A bénácskán megírt "hír" a "a kerettantervekről szóló 168/2004-es (IV. 1.) kormányrendeletre" hivatkozik, ennek azonban semmi de semmi köze a tanévhez, a központosított közbeszerzési rendszerről és a központi beszerző szervezet feladat-és hatásköréről szól.

Az EMMI-hez is eljutott a levél, akik hivatalos közleményben cáfolták annak tartalmát:

minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította volna a tanévet. A rémhír terjesztőivel szemben a nyomozás megindítását kezdeményeztük.

 

Közleményükben azt írják még, hogy nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek. 

 

Mindig hiteles forrásból tájékozódjatok, mielőtt megosztotok komoly témával foglalkozó, közösségi médiában terjedő tartalmat!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: