2020. 03. 16., hétfő, 11:16

Újabb Facebook átverés terjed, egyre több kaposvári dől be neki

Kisebb-nagyobb időszakonként azért felbukkannak a Facebookon olyan átverések, amely a rutinosabb felhasználókat már nem ingatják meg, ám mindig vannak, akik sajnos bedőlnek az ilyen hoaxoknak.

És nem, nem a csajok egymás irányába indított kihívásáról van szó - sőt, az még tetszik is nekünk -, hanem amely egy újfajta Facebook szabályozásról hadovál. Az alap bejegyzés szerint elindul egy új szabály, miszerint az oldal felhasználhatja a fényképedet, minden üzeneted, a törölt üzeneteid nyilvánosak lesznek, ám ha ezt a szöveget kiteszed az üzenőfaladra akkor megakadályozhatod mindezt.

 

Több sebből vérzik a sztori, ne dőljünk be neki!

Huhh, hol is kezdjük, alapból sántít az egész sztori, hiszen ez a bejegyzés már hetek óta terjed, és mindegyikben az szerepel, hogy holnap indul az új szabály. Két hete is holnap volt, tegnapelőtt is holnap volt és holnap is holnap lesz, na mindegy. Az új GDPR adatvédelmi rendelet szerint esélye sincs a Facebooknak ehhez hasonló intézkedéseket hoznia, sem a fényképeinket, sem az üzeneteinket nem használhatják fel kereskedelmi célokra és nem, a törölt üzeneteinket sem fogják kiposztolni egy óriásplakátra Kaposvár határában.

 

Sorolhatnánk még, hány sebből vérzik a sztori, ám elintéznénk annyival, hogy természetesen oltári nagy hazugság, így ne posztolgassátok ki az üzenőfalatokra eme írást.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: