2020. 03. 12., Csütörtök, 15:50

Úgy rohamozták meg a boltokat szerdán a kaposváriak, mintha nem lenne holnap

A koronavírus terjedése, illetve az európai fokozott helyzet óta megnőtt a kaposvári üzletekben azoknak a száma, akik tartósélelmiszer felvásárlásába kezdtek, hogy otthon beraktározzanak ezekből, ám a szerdai bejelentés után - miszerint Magyarországon vészhelyzet lép érvénybe - eddig nem látott rohamot észleltek a boltok. 

Az egyik nagyobb kaposvári üzletben a bejelentést követően, amint lejártak a munkaidők, fokozott tempóban érkeztek a vásárlók. A szokásos forgalomhoz képest közel 70 százalékkal többet bonyolítottak le szerdán, a vásárlók 60 százalékánál pedig azt is tapasztalták, hogy nem csak a szokásos vásárlást hozta tető alá, hanem a tartósélelmiszerek beszerzése volt a cél. 

A termékek közül karton számra fogyott a liszt, a cukor, a tej, illetve a konzervek is, amikből otthon simán be tudnak spájzolni. Az üzletláncnál bőségesen fogyott még a tésztákból, olajból, illetve minden olyan termékből, melyet otthon hosszú távon el tudnak raktározni az emberek. 

Egy másik üzletből kaptunk olvasónktól egy fotót is, itt a kora délutáni órákra egy friss zsemlét vagy kenyeret sem lehetett találni, a pékáruk helye üresen árválkodott. A kasszáknál szinte minden második vásárló előtt 10 kiló liszt, illetve tej és konzervek sorakoztak a nagy bevásárlókocsikban. Volt olyan vásárló is, aki 80 ezer forint értékben vásárolt csak konzerveket.

Annak ellenére, hogy megnőtt a boltok látogatottsági aránya ez nem okozott feszültséget a vásárlókban, így minimális stresszhelyzettel zajlottak le a rohamok a kaposvári üzletekben. Aggodalomra továbbra sincsen okunk, az üzletek számolnak hasonló rohamokkal, az árukészleteiket folyamatosan töltik ahogy eddig is, illetve jó pár helyen plusz munkaerőt fognak be, ha megköveteli a helyzet. 

Ugyan március 15-öt megelőzően sok kaposvári üzletet rohamoznak meg az ünnep miatt, ám ez általában csak az ezt megelőző 1-2 napban szokott esedékes lenni, így csütörtökön és pénteken is számolnak hasonlói vásárlói magatartással a helyi üzletek. A tegnapi rohamot egyértelműen a vészhelyzeti protokoll váltotta ki a kaposváriaknál. 

Ti bespájzoltok otthonra?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: