2020. 02. 27., Csütörtök, 07:44

Tetőfokon a pánikkeltés - Nem a koronavírus miatt hiányosak az egyik szupermarket polcai

A közösségi oldalakat végigpörgetve, több olyan posztba is belefutottunk, melyben arról tájékoztatják ismerőseiket a kaposváriak, hogy a boltok polcairól elfogytak már most a tartós élelmiszerek. 

A hír hallatán, hogy Kína után Európában, pontosabban Olaszországban is kialakult egy gócpontja a koronavírusnak és településeket zártak karanténba, elkezdett nőni a pánik a hazai emberekben is, és megnőtt az igény a tartós élelmiszerek irányába. 

A közösségi oldalakat ellepték a fotók, miszerint az egyik legnagyobb kaposvári szupermarket polcairól hiányoznak a tartós élelmiszerek. Ugyan vannak olyanok, akik elkezdték feltölteni a spájzaikat és betáraznak mindent - mintha beköszöntene hamarosan az apokalipszis - ám az említett boltban évek óta tapasztalható, hogy több fajta áru tekintetében is hiányosságok vannak, melyekről mesélnek az elmúlt években itt készített fotóink is. 

Kizárólag hiteles forrásokból tájékozódjunk!
<p style="margin-bottom: 0px; font-stretch: normal; font-size: 15px; line-height: normal; font-family: Times; color: rgb(37, 40, 43);"><span style="font-kerning: none">A pánik elkerülése érdekében felhívjuk a figyelmet, hogy csak és kizárólag hiteles forrásokból tájékozódjanak a koronavírusról, ne pedig a közösségi oldalakon terjedő álhírek szerint cselekedjenek, ne dőljenek be a felesleges pánikkeltésnek.</span></p>

Az online felületeken meglehetősen sok videót látunk arról - ezzel is növelve a pánikot az emberekben-, hogy a boltok polcait olyan helyeken is teljesen lefosztják Olaszországban, melyek távol vannak a karanténtól. Ám az üzletláncok ezután a maga rendje és módja szerint várják a vásárlókat ezek után is feltöltött sorokkal, ahogy eddig. Erről tanúskodik egy kint élő magyar hölgy posztja is:

Nincs értelme pánikba esni attól, hogy üres 1-1 polc a szupermarketben, hiszen a koronavírus előtt is az volt, illetve attól sem kell aggódni, ha a megnövekedett igény miatt elfogy 1-1 tartós élelmiszer, hiszen az elkövetkezendő napokban biztosan érkezik majd belőle újabb szállítmány, ahogy eddig is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: