2020. 01. 07., kedd, 10:56

Kiderítettük melyik a kaposváriak kedvenc boltja!

December közepén írtunk róla, hogy a Pénzcentrum még 2019 elején indított egy szavazást, melyben azt próbálta kideríteni, hogy a magyarok melyik üzletláncot preferálják a legjobban, ha bevásárlásra kerül a sor. Ennek apropóján úgy döntöttünk indítunk mi is egy szavazást, hogy megtudjuk, a kaposváriak hova járnak szívesen vásárolni a városban található boltok közül. 

Országosan első helyen a Lidl végzett, aki összesen szedett össze annyi voksot, mint a második-harmadik és a negyedik helyezett. Őt a dobogó második fokán a Spar követte, a bronzérmes pedig az Aldi lett. Negyedik helyre az Auchan futott be, akit pedig mindössze pár szavazat híján a Tesco követ, aki a Penny Marketet előzte le. 

 

 

Kaposvári viszonylatban sem ért minket meglepetés az aranyérmes tekintetében, ugyanis ahogy országosan, úgy városkánkban is toronymagasan a Lidl végzett az élen. Összesen több mint 2000 szavazat érkezett, melynek több mint fele, azaz 63.3% landolt az üzletláncnál, mely három üzlettel várja vásárlóit Kaposváron. 

 

 

A dobogó második és harmadik fokán viszont vannak különbségek az országos eredményekkel szemben, hiszen nálunk alig pár szavazat különbséggel a Tesco, illetve az Aldi végzett a második illetve harmadik helyen

 

 

Érdemleges számú szavazat még a Spar-ra, illetve a Penny Market-re érkezett, így negyedik 8.3%-kal a Spar, ami 2019-ben számtalan klímavédelmi kezdeményezést hozott be, a Penny pedig őt 4.9%-kal követi. A kaposváriak mindössze 1.9%-a szívesen vásárol egyéb üzletekben, amik lehetnek az otthonaikhoz közeli kis boltok, közértek. Az utolsó helyen a Coop végzett, aki igazán nem örvend nagy népszerűségnek a környéken, mindössze a szavazók 0.4%-a szavazott rá. 

 

 

Mit szóltok a végeredményhez?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: