2019. 05. 21., kedd, 09:20

Kaposvár is megalkotta a maga kaja hibridjét - Itt a Burger & Beer Burgeritoja!

A kaja mash up, azaz két bevált téma összeházasítása népszerű téma a gyorskaják világában, gondoljatok csak 2013 legforróbb témájára, a Cronut-ra, vagy a tavaly nagyot futott Pizza sushira. Ezek a hibridek jellemzően Amerikából érkeznek, de itthon is egyre több kreatív ételgyáros rukkol elő valamilyen saját kombóval. A Burger & Beer csapatától sem áll távol a kísérletezés, folyamatosan újabb és újabb ötleteken törik a fejüket. Előző bázisukon, a Kapos Street Food-ban már összehoztak egy igazi szörnyszülöttet, a Lángbucit, ami a lángos és a hamburger keveréke volt, és rövid idő alatt a vendégek kedvencévé vált, így nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb az új helyszínen is megszületik a ház specialitása, ami szülei, a Burrito és a Hamburger után a Burgerito néven látta meg a napvilágot.  

A forró szezonhoz közeledve egyre több vendég keresi a könnyedebb fogásokat, a hamburger nyújtotta élvezetről azonban senki nem mond le szívesen, ami köztudottan nem a healty food kategóriát erősíti. Emellett sok kisebb étkű rajongó is jelezte, hogy imádják ugyan a hambit, de méreténél fogva egyszerűen nem birkóznak meg ezzel a mennyiséggel. 

A cél tehát az volt, hogy csökkentett szénhidrát mennyiség mellett maradjon ugyanaz az ízélmény, ezért a bucit lecserélték a jóval könnyebb tortilla tésztára, a többi hozzávaló viszont maradt, és bumm, így lett a Burgerito!

Még mielőtt plágiummal vádolnátok őket, el kell mondanunk, hogy a termékfejlesztés és a névadás után Elekék felfedeztek egy hasonló terméket New York-ból, csak két t-vel írja a nevét, és sült krumplit is tartalmaz.

Na de vissza a mi kis kaposvári büszkeségünkhöz, az egy t-vel írandó Burgerito-hoz sült krumpli nélkül, viszont annál több és változatosabb egyéb hozzávalóval!

 

Csomagolás előttCsomagolás után

A végeredmény egy meglepően csinos kis csomagocska, mely formájából adódóan menet közbeni fogyasztásra is alkalmas. A Burgeritot a fenti képen látható módon tálalják, mi viszont egy késsel vettük kezelésbe, így minden nyálcsorgatásra alkalmas összetevő a szemünk elé tárul.

 

Olasz: ruccola, hagyma, húspogácsa, mozzarella, paradicsom, pesto, prosiutto cotto Felül és alul egy-egy adag hamburger hús, középen a mozzarella és az isteni prosciutto cotto (olasz főtt sonka), mindezek ölelésében bújik meg a ruccola, a paradicsom és a hagyma chips. A látvány magáért beszél. 

Miután a buci kikerült a képletből, közvetlenül találkozunk az összetevőkkel, és az ízvilágot egyértelműen a belevalók határozzák meg, nyoma sincs a bucit jellemző édes íz tolakodásának.

Külön kiérezni a mozzarellát és a pestot, melynek fenyőmagjai kellemesen roppanak a szájban. A rukkolát korábban nem tartottam sokra, de ehhez az összeállításhoz nagyon passzol az íze. Egyben van az egész csomag, az ízek harmonizálnak, és nincs az az érzés, hogy ettől nem fogsz tudni felállni.

 

Szivárvány: ruccola, lilahagyma, húspogácsa, grill sajt, paradicsom, fekete erdei sonka chips, baconnaiseGörög: jégsaláta, paradicsom, húspogácsa, tzatziki szósz,olivabogyó, feta sajt

A jól bevált receptek maradtak, így a Szivárvány, az Olasz és a Mexikói, plusz a trió kiegészült egy negyedik, Görög verzióval.  

 

Ha imádjátok a hambit de próbáltok odafigyelni a kalóriákra, a Burgerito remek választás lehet, próbáljátok ki, keddtől kapható a Burger & Beer-ben!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: