2019. 03. 25., hétfő, 11:49

Második lett a Magyarország étele versenyen a kaposvári szakácsok alkotása!

2019-ben második alkalommal tartották meg a Magyarország Étele versenyt, aminek döntőjére március 23-án került sor Felcsúton. A bejutott csapatok között egy kaposvári páros is volt, akiknek pár pont híján a második helyet sikerült elhoznia. 

Az ország több pontjáról jelentkeztek a Magyarország Étele 2019 versenyére, ám mindössze 12 csapatot engedtek tovább a végső megmérettetésre. A résztvevők listája a döntőig annyira titkos volt, hogy a verseny weboldalára is csak a nevezett ételek fantázianeveit tűzték ki a szombati döntőt megelőzően. 

 

 

A benevezett fogások tekintetében a fő szempont az volt, hogy még az átlagos konyhákban is elkészíthetőek legyenek majd, illetve a szakácsok fektessenek nagy hangsúlyt a hazai, tradicionális alapanyagok megjelenésére az ételek terén. 

 

 

A 12 döntőig jutott csapat között egy kaposvári is képviseltette magát. Városunkból a Kapos Catering kettőse, Pap Zoltán és Tapaszti Adrián a Nagymamám Mondta fantázianevű fogásukat nevezték a versenyre, amit alapanyagit tekintve 1000 forintból lehet elkészíteni. A fiúk vargányával, parajjal töltött jércemellet tálaltak, kecskesajtos kolbásszal, babosrétessel, dödöllés kapros túróval, paprika mártással és tejfölhabbal.

 

 

A Nagymamám Mondta mindössze pár pont híján a második helyezett lett a Magyarország Étele 2019-es versenyén, elsőnek pedig a Hajdú-Bihari Röfögőt választotta a zsűri. 

 

 

Csodálatos eredmény, innen is gratulálunk hozzá!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: