KÖRBERENDELJÜK A VÁROST - Vasút Étterem

2018. 10. 12., péntek, 15:40

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST - Vasút Étterem

Menütesztelős sorozatunk rendelős kiadásának harmadik állomásához érkeztünk a Vasút Étteremmel, ami egy igazi mérföldkő, ugyanis ez az első hely, melyet másodszor próbálunk ki. Első alkalommal három éve jártunk náluk, lássuk változott-e valami azóta!

Menüs étlapot firtató kérdésünkre rögtön választ kaptunk ahogy átböngésztük a napi ajánlatokat, elmondhatjuk hogy még mindig a hétköznapi, konzervatív konyhai remekek dominálnak. Ezekből naponta négy félét készítenek, de emellett megtartották jó szokásukat, miszerint extra harapnivalókat is kérhetünk darabárban, mint például almás pite, krumplis pogácsa, palacsinta és hasonlók. 

Nagyon időben, negyed 12-kor megérkezett ebédünk, az első amit ilyenkor csekkolni szoktunk, hogy meleg-e. Ez a pont pipa, lássuk a paradicsomlevest!

 

 

Van, aki szerint a paradicsomleves édesen, betűtésztával jó, és van, aki szerint csakis sósan, bazsalikommal és egyéb zöldfűszerekkel, parmezánforgáccsal megszórva fogyasztható. A Vasút Étterem variációja valahol a kettő mezsgyéjén található, közepesen édes, enyhén fűszeres. A betűtésztákat kiskockák helyettesítik (akárcsak a Két Testvér húslevesében), a lé egészen sűrű, de szívesebben kanalaztuk volna a tetején sűrűn úszkáló olajfoltok nélkül.

Szandi:

- igen, ez a cukros változat amit csípek

-  a tészta kicsit túlfőtt

Aris:

- finom, kellemesen édes

 

Miután Aris messzire kerüli a gombát, Szandi pedig csirke párti tyúk, nekem jutottak a rántott gombafejek rizzsel és tartárral. Faék egyszerűségű fogás, nehéz elrontani és azt gondolom aki szereti a gombát bármikor szívesen fogyasztja.

 

 

Az egyedüli kérdőjel a rizs felett lebegett, ami kicsit hamar hagyta el a fazekat, de nálam az édes, mégis kissé savanyú tartár egy olyan adalék, amiben meg tudnék fürödni, így könnyedén elfeledtette velem a gyengécske köretet.

Szandi: - a rizs kicsit még főhetett volna

Aris: - gomba? pfájj

 

Szandinak töltött csirkecomb jutott vegyes körettel, melyen kívülről nem találtunk semmi kivetnivalót. Kóstolás előtt kettévágtuk a húst hogy belekukkantsunk a belsejébe, ekkor megállapítást nyert, hogy bár a comb nem túl combos, a töltelékkel nem spóroltak, gyakorlatilag kétszer-háromszor akkora mennyiség mint maga a hús.

 

 

Színe az otthon megszokott sárgás árnyalatnál jóval sötétebb (talán tojásból került bele kevesebb), de ízre rendben van, ahogy a hús is. A rizs mellé szerencsére jutott némi főtt krumpli, így csak a köret fele végezte a tányér szélén.

 

Arisunk kizárásos alapon a rakott káposztát szemlézte, megelégedésére kellő mennyiségű darált húst és kolbászt is talált benne, ízében a paprika dominált. Kérésemre, hogy értékelje pár szóval a kóstoltakat, szűkszavúan válaszolt:

- nem tudok rá rosszat mondani

 

 

A menük ára kiszállítással, eldobható dobozban 850 Ft, ennél egy százassal olcsóbb a Két Testvér, és 180 Ft-tal a Mamma Mia, ha ez a három hely szállítana ki Kaposváron, még mindig az utóbbit válsztanánk, de aki szeret többféléből válogatni, annak jó választás lehet a Vasút Étterem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: