2018. 10. 02., kedd, 10:20

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST: Két Testvér Pizzéria-Étterem

Menütesztelős küldetésünk rendelős formában folytatódik tovább, a két héttel ezelőtti, Mamma Mia-s próbánk után újra megéheztünk, ezúttal a Két Testvér ebéd ajánlatát szemeltük ki.

A Két Testvér heti ajánlatán szereplő étkeket jellemezhetném akár a "retro" jelzővel is, ha egy 80-as, 90-es évekbeli menükártyát lapozgatnánk, nagyjából ugyanezek a tételek szerepelnének rajta. Olyan fogások váltják egymást, mint a rakott káposzta, rántott csirkecomb, zöldborsófőzelék, tejberizs, vagy esetünkben a pirított dara meggymártással. 

A választás gyötrelme ezúttal nem kínzott minket halálra, naponta egy menüt kínálnak, amit nem állandó vendégként már az előző napon meg kellett rendelnünk. Időben leadott rendelésünk a jól megszokott műanyag dobozokban érkezett fél 12-kor melegen, amit örömmel nyugtáztunk.  

 

 

Kezdem a fekete húslevessel ezt a rövidke kulináris kalandot, ami sajnos csak nevében emlékeztetett a jó vasárnapi, másnaposság űző, erőt adó húslevesekre. A várt cérnametélt helyett aprócska tészták szimbolizálták a levesbetétet, de ami végképp elszomorított, hogy se egy árva hús, se zöldségek nem úszkáltak a közepesen tartalmas lében, ennél a fogásnál sajnos a megfelelő hőmérséklet jelentette a csúcspontot. 

 

  

Aris megjegyzései:

- ebben miért nincs zöldség?

- kagylótészta??

- húsleves ízű

 

Pirított dara meggymártással a következő állomás. És most előre elnézést kérek tőletek, akiknek nosztalgikus emlékeibe taposok bele a következő kijelentésemmel, és kövezzetek meg érte, de  

a  sulis ebédekről nincsenek túl jó emlékeim, és ennek egyik oka pont ez az ikonikus menzás kaja, amit legszívesebben eltűntetnék a föld színéről a hawaii pizzával együtt

Na ennyit rólam és a váratlanul felszínre törő menzás traumámról, objektíven nézve és kóstolva a hús kellőképp puha, a mártás épp megfelelőn édes, a pirított darának viszont 20 év után sincs semmi íze. 

 

 

Aris megjegyzései:

- a gyümölcsmártás finom

- szerintem kicsit száraz a hús

 

A menü 750 Ft-ba került, ebben az árkategóriában kóstoltunk már tartalmasabb és gyengébb menüket is, a két nappal később terítékre kerülő rántott csirkével valószínűleg jobban kiegyeztünk volna, de hát nem lehet minden nap péntek.

 

Eddigi menütesztjeinket ITT találjátok

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: