2018. 09. 17., hétfő, 12:21

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST: Mamma Mia Kifőzde

Menütesztelős sorozatunkból idáig kimaradtak a csak kiszállítással foglalkozó helyek, így eljött az idő, hogy az ilyen étkezdéket is górcső alá vegyük. Elsőként a kaposfüredi székhelyű Mamma Mia Kifőzdét szemeltük ki. 

A választás nem volt véletlen, több ismerősünk is ajánlotta őket mint jó ár-érték arányú hely, hozzátéve, hogy a kiszállítással akadnak gondok, ezt a Facebook oldalukra érkezett bejegyzések is alátámasztják. Itt azért érdemes megjegyezni, hogy a közkedvelt helyek rendszeresen megcsúsznak a szállítással, ami nem is csoda a szegmensben tapasztalható munkaerőhiány ismeretében.

Jómagam nem futottam bele késésbe, a fél 11 körül leadott rendelésem 12:20-ra befutott, ami ha nem is pontosan dél, de még bőven ebédidőn belül van. Mamma Mia-éknál négy féle ételből választhatunk naponta a fix leves mellett, fogásaik a szinte mindenki által kedvelt hagyományos magyar csumi vonalat követik, semmi nagy truváj.

A csütörtöki napon legényfogó leves volt terítéken, ami melegen érkezett, akárcsak a főételek. A dobozba a következő jóságok kerültek: tészta, zöldborsó, répa, gomba, hagyma, fehérrépa, és ez a választott képen nem látszik, de alul lapozgatva belefutottam még némi csirkemellbe is. 

 

Legényfogó leves

A tartalmas lében a kellemesen savanykás íz dominált, amit citromlével kölcsönöznek az igazi legényfogó leveshez értő szakácsok. 

Másodikként a sajtos sertés rizottót kóstoltam, ránézésre ez izgatta fel leginkább az ízlelőbimbóimat. A sajttenger alatt a legfeltűnőbb összetevő a sertéshús volt, ami méretes darabokra vágva és kellő mennyiségben került a rizottóba.

 

Sertés rizottó, sajt

A képen is látszik, hogy a rizottó mennyire szaftos, nem kellett félni hogy a torkomon akad egy nagyobb adag. Jól eltalálták az ízeket, semmi nem lógott ki a sorból, a maradékot másnap is jóízűen lapátoltam magamba.

Négy sajttal töltött sertéskaraj volt a következő áldozat, rizzsel és egy kevés tartárral. A sajt mindenféle formájában a szívem csücske, ha pedig olvasztva kerül elém valamilyen húsban, akkor valami iszonyat nagy malőrnek kell történnie hogy rosszat tudjak mondani rá.

 

Négy sajttal töltött sertéskaraj, rizs, tartár

Nem is mondok, talán annyit jegyeznék meg, hogy a sajtkeverék íze, ezzel együtt a színe sem túl intenzív, de az olvadt, kissé darabos massza mennyisége kárpótol ezért. A rizs hozza a kategóriától elvárható minőséget és ízt, se nem száraz, se nem főtt túl.

Harmadik fogásnak, tulajdonképp desszertnek szántam a "C" menüt, rizsfelfújt eperöntettel. Ezt a jó öreg, békebeli édességet sokféleképp készítik, és persze rengetegféleképp lehet ízesíteni.

 

Rizsfelfújt, eperöntet

Ha valaki viszont kikísérletezte a saját verzióját, nem nagy ördöngősség elkészíteni, a lényeg, hogy ne legyen túl száraz, és megfelelő legyen a rizs-öntet arány. Nálam ez a felfújt mindkét szempontból átment a vizsgán, tökéletes lezárása volt ennek a négyfogásos ebédnek.

 

Mind a három fogás 670 Ft-ba került, ami meglepően olcsó, a mennyiség és minőség tekintetében, ennyi pénzért nem tettek még elém ilyen korrekt ebédet. Ha a kiszállítás is olyan flottul működik ahogy esetemben, bátran ajánlom őket!

 

Nektek mi a véleményetek róluk? Kommentben várjuk a tapasztalatokat!

Eddigi tesztjeinket ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: