Hétfőn fél 1 körül érkeztünk, de az ebédidő dacára nem sokan lézengtek rajtunk kívül az épületben, úgy tűnik még nem fedezte fel őket a környék mint menüs hely. Ennek megfelelően azonnal asztalunkhoz lépett a felszolgáló, hogy felvegye a rendelést, melyen nem kellett sokat töprengenünk az étterem filozófiájának hála:
"Szűk, szezonális étlapot tartunk, amelyet minden nap friss alapanyagokból újrafőzünk. Ételeinkhez kézműves söröket, borokat kínálunk, kézműves kávét főzünk. Kiemelt figyelmet fordítunk az alapanyag minőségére, az elkészítés folyamatára és nem utolsó sorban az ízvilágra."
- olvasható a menü lap alján, ami szimpatikus felütés minden elemében.
Sóskaleves nyitotta az ételsort, Somogyban egyáltalán nem megszokott tartalmas formában, főtt oldalassal és palacsintatésztával. Mint megtudtuk Erdélyből származik a recept - azt pedig eddig is tudtuk hogy ott tudnak - így nem volt meglepetés, hogy a legjobb sóskalevest kóstoltuk közel s távol, nem alibizték el az első fogást...
Egy hazai klasszikussal, csirkepaprikással folytatódott az ebéd, mely már az adag méreténél fogva bizakodásra adott okot.
Az ízek is nagyon rendben voltak, simán ráhúzhatjuk a házias jelzőt a húsra és a galuskára, és a friss, ropogós uborkasaláta is hozta a színvonalat.
Aktuális desszerttel, farsangi fánkkal zárult az ebéd, melynek könnyű és lágy tésztájához nagyon jól társult a házi ribizli lekvár, ellensúlyozva az édes ízt.
Azoknak ajánljuk az Erzsébet Sörház menüjét, akik kedvelik a házias ízeket és szeretnek nagyokat enni. Ár/érték arányban teljesen oké az 1.200 Ft, aki egy ilyen ebéddel nem lakik jól, az álljon neki fogyózni...
Ha többet szeretnél tudni a sörházról, olvasd el a híres hamburgerükről írt cikkünket, és a nyitáskor készült bemutatónkat!
További ESZEMISZOM cikkek ITT!