2017. 01. 12., csütörtök, 12:22

TESZTELTÜK: Erzsébet Sörház burger

A városi szlengben már csak "Bözsinek" aposztrofált sörház november végi nyitása óta rengeteg sör lefolyt a vendégek torkán, és jómagunk is a folyékony táplálékokra koncentráltunk, de ideje volt már, hogy a méltatlanul elhanyagolt kosztot is bepróbáljuk.

A palettáról a hamburgerek érdekeltek minket igazán, ezért elsőként ezekkel ismerkedtünk meg. A választék követi a sörház étlapjának ars poeticáját - "nem nagy a választék, de ami van, az mindig friss és jó...". Ennek megfelelően két féle hamburger közül választhatunk, a különbség a csípősségükben mutatkozik meg elsősorban.

Érlelt bolhói Angus marhából készült dupla húspogácsa, malátás buci, friss zöldségek, bacon chips, cheddar sajt, böske szósza, hasábburgonyával / 1850,-

 

 

Szombati napon, az esti csúcs előtt jelentünk meg, így a vendégek egész szép számban szűrték már söreiket az asztaloknál, mégsem telt el negyed óra, máris érkezett a pincér a tányérokkal, amiken ott vigyorgott a kajánk, mi meg ugye még jobban vigyorogtunk ennek köszönhetően.

Nyilván az első dolog amire kíváncsiak voltunk, a hús. A dupla hús, ami nem mellékesen Angus marhaszegyből készül, és durván 170-180 grammot nyom.

Ízre tökéletes volt, a kevés hozzáadott só, bors nem akarta elvenni a marha zamatát, médiumra lett sütve, pipa.

 

 

A malátás bucival kapcsolatban voltak kételyeink, de a sötét árnyalat ellenére egy könnyű, enyhén pirított tésztával volt dolgunk, így ezt az alkatrészt is megvettük. A kiegészítők, mint a cheddar, bacon chips, apróra szelt zöldségek sem nyomták el a hús ízét, pont optimális háttérzajt biztosítottak.

A titkos összetevőjű Böske szósz olyannyira titkos, hogy még nekünk sem sikerült kiérezni belőle az összetevőket, kivéve talán a mustáros beütést, ennek ellenére mégis meghatározza a burger karakterét -telitalálat.

A hasábburgonya érezhetően nem bolti cucc, frissen sütik, de emellett a hambi mellett így is csak másodhegedűs lehet. 

 

 

Ha ránézünk erre a burgerre és az árcetlire, már első pillantásra látszik, hogy sem minőségében, sem árában nem a gyorskajáldás vonalat képviseli, igazságtalan lenne az összes többivel egy lapra tenni. Mindemellet tény, hogy az általunk próbált tételek közül eddig csak a Corner nemzetközi hetén próbált burgere ütötte meg ezt a szintet a kaposvári felhozatalból.   

Tehát ha Erzsiéknél jártok és nem próbáltatok még minőségi burgert a városban, bátran ajánljuk! Ja és - bár talán ezt mondanunk sem kell - küldjetek le mellé egy jó sört, ahogy mi is tettük! Tuti tippünk a csapolt Bigface. ;)

 

További ESZEMISZOM cikkeinkért IDE kattintsatok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: