A Le Pergola étterem már többször megfordult az oldalunkon, először szintén "KÖRBESSZÜK.." rovatunkban, csak még más néven ITT, aztán bemutató cikkünkben ITT. Az utóbbinál megígértük nektek, hogy megyünk és teszteljük a konyhát, így hát megtettük!
Magáról a helyről nem is ejtenék szót, mivel, ha személyesen nem is, tőlünk kaphattatok némi betekintést a fent említett írásaink által, ezért in medias res kezdjük is mindjárt a menükínálattal.
A menükínálattal, melyben még most sem bírok felfedezni semmi újvonalas koncepciót, olyan ételeket találunk rajta, mint Carbonara spagetti vagy Aranygaluska.
Remélem nem köveztek meg ezért, de véleményem szerint ennél többet kell mutatnia a város egyik elismerten legjobb éttermének, még ha menüről beszélünk is.
Ha még azt is hozzáteszem, hogy továbbra sincs napi szinten választási lehetőség, el is mondtam mi a gyenge pontja a Pergolás "csumi"-nak.
Na de most már fellélegezhetnek a Pergola rajongók, ugyanis a továbbiakban nem sok kifogásolnivalót találtam. A napi ajánlat első tétele ebben a formában érkezett:
Nem tudom, hogy az ország többi részén van-e hagyománya a húsleves ilyesfajta tálalási módjának, mindenesetre nekem nagyon bejött látványra és ízre is. De nem csak az én szimpátiámat nyerte el ez a kis csavar, két asztalnál is dícsérték a tésztát, illetve érdeklődtek az összetevői felől, amiből sikerült megtudnom, hogy körülbelül vékony szalagokra vágott palacsintatésztáról van szó. Egyébként a leves forrón érkezett, ízre is tökéletes volt, így behúztam neki egy kövér ötöst.
A főételtől tartottam kicsit, mivel a párolt sertéscomb az én ízlésemnek túl száraz, de a látványa megnyugtatott:
Mikor megízleltem a bő szafttól tocsogó hússzeletet, konstatáltam, hogy a látszat ebben az esetben nem csal, pontosan annyira ízes és szaftos, amilyennek kinéz.
A krumpli jól átsült és a mennyisége is pont optimális keretet adott a húsnak.
A szokásos menü-végi palacsintát sem felejtettem ki, amit egy kávéval egyetemben rendeltem. A feketét csak azért jegyzem nektek külön, mert úgy szervírozták, ahogy az a nagy könyvben írva vagyon, vagy legalábbis ahogy a kávé szakértőnk elmondta nekünk "A nagy kaposvári kávéteszt"-ünk alkalmával:
A nutellás és áfonyás palacsinta variációm az alábbi formában érkezett:
Látjátok, semmi extra nincs a küllemet illetően, az ízek viszont nagyon felemás emléket hagytak bennem. Az áfonyás ugyanis igen gyenge áfonya-utánzat volt, a mogyorókrémes viszont isten volt, nem tudom honnét rendelik a nutellát...
Ez a menü 990 forint volt, ami a hely minőségéhez mérten korrekten van árazva, mindössze az újító szándékot és a választékot hiányoltam. Ha ezek meglennének ugyanezzel a nívóval, a menüs kínálatot tekintve is felállhatna a hely Kaposvár képzeletbeli dobogójára.
További menü tesztjeinkért és egyéb gasztro kalandjainkért IDE kattintsatok!