2023. 11. 17., Péntek, 17:20

Itt az újabb fordulat a Deseda Kemping ügyében

Úgy tűnik Kaposvár Önkormányzata megtalálta a Deseda Kemping felújítására a kivitelezőt.

A közbeszerzési rendszerből jól ismert cég újíthatja fel a ráncfelvarrásra ítéltetett, jobb napokat látott ingatlankomplexumot.

Első ízben 2018-ban járt körbe a hír, hogy a jobb sorsra érdemes, de régóta romokban heverő Deseda Kempinget végre felújítják, erről alábbi cikkünk számolt be.

Így fog kinézni az új életre keltett Deseda kemping

Így fog kinézni az új életre keltett Deseda kemping

Hosszú évek óta téma Kaposváron a méltatlanul elhanyagolt Deseda kemping újraélesztése, a Németh István program létrejöttével úgy tűnik végre testet ölt az elképzelés, már látványterve is van a beruházásnak. 

A felújítás valahogy csak nem akart elkezdődni, majd úgy tűnt, 2021-ben végre tényleg elindulhat a rekonstrukció, erről alábbi anyagunkban írtunk.

Idén végre tényleg elkezdődhet a desedai kemping építése, homokos plázs is tervben van

Idén végre tényleg elkezdődhet a desedai kemping építése, homokos plázs is tervben van

Szita Károly csütörtökön ismertette a következő évek desedai fejlesztéseit, melynek során szó esett a méltatlanul elhanyagolt és régóta tervezett desedai kemping újraélesztéséről is, melynek történetéről itt írtunk.

Az építési munkálatok végül 2021-ben is elmaradtak. A rá következő esztendőben, 2022-ben megint csak szárnyra kelt olyan hírek, ami szerint végre révbe ér a Deseda Kemping megújulása:

Most épp így fog kinézni a Deseda-kemping

Most épp így fog kinézni a Deseda-kemping

Teljes átalakulás vár a kaposvári Deseda-kempingre - adta hírül a minap az epiteszforum.hu. Mint írják, a közel 38 ezer négyzetméternyi területen az összes meglévő épületet elbontják, teljes új infrastruktúrát és új épületegyütteseket terveznek. A négycsillagos kemping

Akkor úgy tűnt, hogy a közel 38 ezer négyzetméternyi területen az összes meglévő épületet elbontják, teljesen új infrastruktúrát és új épületegyüttest építenek majd. Amint arról mi is beszámoltunk, a négycsillagos kemping megvalósítására az önkormányzat ekkor kezdte el keresni a kivitelezőt, és a látványtervek kifejezetten tetszetősek voltak.

A 2022. áprilisában meghirdetett közbeszerzés, végül októberben eredménytelenül zárult, akkor úgy tűnt, ez valahogy nem akar összejönni,  a kempingről szőtt álmok még jóideig biztosan csak álmok maradnak.

Ez valahogy nagyon nem akar összejönni - Elkaszálták a Deseda kemping projektet

Ez valahogy nagyon nem akar összejönni - Elkaszálták a Deseda kemping projektet

2018 óta szinte évente érkeztek hírek a Deseda kemping újraépítéséről, a megvalósítás azonban csak nem akart megkezdődni. Legutóbb 2022 áprilisában jelentett a város a beruházásról, azóta keresték a kivitelezőt a teljes rekonstrukcióra. A közbeszerzési eljárást október 24-én eredménytelennek mi

Elérkezett aztán az idei esztendő, amikor is ünnepélyes keretek között, egy söröshordó átgurításával átadták a desadai Szúnyog-hidat, ahol újra megpendítették a Deseda Kemping felújításának ügyét.

Az idei év legfrissebb fejleménye az, hogy az önkormányzat 2023. november 3-án aláírt egy szerződést az egri illetőségű Variabau Kft.-vel – amit az Mfor szúrt ki.

A szerződés értelmében a kivitelező cég feladata a Deseda kemping átfogó rekonstrukciója, 4 csillagos kempinggé való átalakítása 400-450 fő befogadására alkalmas épületekkel, lakókocsis, illetve sátorhelyekkel.

A tervek szerint a 204 négyzetméteres épületben kapna helyet a recepció, az étterem és esetlegesen egy kisbolt. De lesz színpad, és 30 darab, egyenként 32 négyzetméteres, 4-5 fős mobilház is. A lakókocsikat 58 darab parcella, míg a sátrakat 14 kis parcella várja majd. A meglévő sportpályát is felújítják.

Az Mfor szerint az egri Variabau Kft. jól ismert szereplő a közbeszerzési pályázatokon.Többek között ez az a cég, amely felépítette a hatvani kézilabda csarnokot, nyert pályázatot az Eszterházy Károly Egyetem épületenergetikai fejlesztésére, vagy építette újjá a Keleti pályaudvar utascentrumát is.

Kíváncsian várjuk, lesz e ebből végre valami.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: