2023. 07. 06., Csütörtök, 09:05

Söröshordót átgurítva adták át az új desedai hidat, megint bedobták a Deseda-kemping vízióját is

Szerdán egy átadóesemény keretei közt hivatalosan is megnyitották az új desedai Szúnyog-hidat az arborétumnál.

Ahogy azt egy gyönyörű galériával áprilisban már szemléltettük, egy ideje elkészült az új híd a Desedán, az arborétumnál. Ugyan a kirándulók már egy ideje nyugodtan használhatták a hidat, a hivatalos átadóra egészen szerdáig még várni kellett, ekkor viszont egy kisebb rendezvény keretei közt polgármesterünk és a térség országgyűlési képviselője közösen vágták át a híd előtti szalagot. Az eseményhez társult egy söröshordó is, amelyet a fiatalokkal közösen gurítottak át az új hídon az érintettek (ha tudtuk volna, hogy lesz sör, segítettünk volna mi is).

Hogy az elhangzott nyilatkozatokat még fokozzák, Szita Károly polgármester elmondta

 ismét terítékre került a Deseda kemping megépítése, hiszen az újra kiírt pályázaton induló tíz pályázó között van, aki a rendelkezésre álló kétmilliárd forint alatt el tudná végezni a beruházást.

A hánytatott sorsú, katasztrofális állapotban lévő területről 2018-ban, 2022-ben is adtak ki egy-egy látványtervet, ám azokat később folyamatosan elkaszálták, így csak reménykedni tudunk, hogy ezúttal, talán lesz is végre valami, a jobb sorsra érdemes területből.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: