2022. 09. 13., Kedd, 10:36

Egy somogyi város négy hoteléből három is bezárja kapuit

Nem tudják kigazdálkodni az energiaárak robbanásszerű emelkedését, így a Nagyatádon üzemelő négy hotelből három bezárni kényszerül a téli időszakra, egy közülük pedig végleg búcsúzik.

Október 1-től a mindeddig 500 ezer forintos gázszámla 3,5-4 millióra ugrik a nagyatádi Park Hotelben, így a vezető úgy döntött, végleg befejezik, a 10-11 eddigi munkatársuk pedig a munkaügyi központban kell, hogy jelentkezzen - írta meg a Blikk. A város többi szállodája pedig úgy döntött, téli szünetre megy, és inkább az áprilisi nyitásban reménykednek.

Beütött az energiaválság, lezárják a Kapos teljes irodaházát

Beütött az energiaválság, lezárják a Kapos teljes irodaházát

Szeptember utolsó napjával öt bérlőnek mondták fel a szerződését az Ady Endre utcai irodaházban, mivel a növekvő energiaválság okozta károk csökkentésének érdekében az épület teljes lezárása mellett döntött az üzemeltető.

A város életében is lesznek változások, a polgármester elmondása szerint a létesítmények működését a fűtési szezonban a szolgáltatásaikat megtartva, de időben szűkítve tudják majd biztosítani. Ez érinti a múzeumot, a galériát, a könyvtárat és a sporttelepet is, melyekben majd egy alaphőmérsékletet biztosítanak, és ha egy csoport előre bejelentkezik, számukra megnyitják őket. A város hat óvodájából pedig háromnak már korszerűsítettek a szigetelését, ezekbe helyezik majd át az óvodai csoportokat.

Baj az van - 5,3 milliárd forinttal emelkedhet Kaposvár rezsiszámlája jövőre

Baj az van - 5,3 milliárd forinttal emelkedhet Kaposvár rezsiszámlája jövőre

Még szerdán jelent meg a Portfolio Checklist azon adása, melyben Szita Károly, Kaposvár polgármestere a város energiahelyzetéről és a tervezett spórolási lehetőségekről, ötletelésekről is beszélt.
Meg is van az első somogyi kollégium, amit bezárnak a magas gázárak miatt

Meg is van az első somogyi kollégium, amit bezárnak a magas gázárak miatt

A Kaposvári Szakképzési Centrum úgy döntött, hogy bezárja a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium kollégiumát.
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: