2021. 04. 09., Péntek, 13:37

Már készülnek a nyárra, folyamatosan fejlesztik a vasútállomásokat a Balaton déli partján

Új vasúti átjárót, zajvédő falat, új peront és parkolót is építenek több településen a Balaton déli partján.

A fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg. A beruházó cég 2010 óta már több, a fővárósból a déli partra vezető vasútvonalat felújított már, de többek között ők végezték a Kaposvár-Fonyód közötti 53 km hosszú vonalszakasz felújítását is. Idén március végétől a projekt kiegészítő munkálatai zajlanak, Siófokon már megkezdődött a P+R parkoló építése, az eddigi rendezetlenül álló, parkolóként használt területen, ha elkészül, a vasútállomás mellett 19 parkolóhelyen tudnak leállni az autók. Sőt, járdával, bicikliúttal, közvilágítással és kerítéssel újul meg az állomás és térfigyelő rendszert is felszerelnek.

Balatonőszöd, Balatonboglár és Fonyód vasútállomásokon 2 km hosszan zajvédő falakat is felhúznak, Balatonlelle felső és Alsóbélatelep állomásokon a peron hátoldali támfalának felújítása teljes újraburkolással, a vízelvezetés helyreállításával, a támfal és az útpadka közötti sáv rendezésével történik majd. Az állomási előterek is megújulnak: Balatonbogláron az első vágány mellett peronkijárat épül, míg Fonyódon az állomásépület előtti előteret alakítják ki és térkövezik az első peronhoz csatlakozva, valamint a vágány és a járda közötti zöldterületet is rendezik.

Balatonmárián nem értik, miért költöttek félmilliárdot két olyan megállójukra, ahol szinte meg sem állnak a vonatok

Balatonmárián nem értik, miért költöttek félmilliárdot két olyan megállójukra, ahol szinte meg sem állnak a vonatok

Először örültek a balatonmáriafürdőiek, hogy megújul egyik állomásuk sőt, egy új is létesül, mostanra azonban elégedetlenség lett úrrá rajtuk, miután a vonatok szinte csak átrobognak a megállókon. A két megállóhelyen Budapest – Fonyód, Siófok, Székesfehérvár irányába mindössze na

Új gyalogos átjáró fog vezetni a balatonföldvári Keleti strandhoz, Bélatelepen pedig a Kossuth tér és Wekerle utcát összekötő átjáró mellett a strand biztonságosabb megközelítését fogja szolgálni. Balatonmáriafürdőn a Bükkfa utcán létesül gyalogos átkelőhely, a vonalszakasz állomásain korlátok és kerítések is épülnek a gyalogos átjárók környezetében összesen 45 helyszíne.

Kihelyeznek 250 db padot, 24 db támaszkodót, 310 db kukát, szintén 310 db piktogramot, 28 db nagy állomás táblát és peronbútorokat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: