2021. 04. 06., kedd, 09:54

Balatonmárián nem értik, miért költöttek félmilliárdot két olyan megállójukra, ahol szinte meg sem állnak a vonatok

Először örültek a balatonmáriafürdőiek, hogy megújul egyik állomásuk sőt, egy új is létesül, mostanra azonban elégedetlenség lett úrrá rajtuk, miután a vonatok szinte csak átrobognak a megállókon. A két megállóhelyen Budapest – Fonyód, Siófok, Székesfehérvár irányába mindössze naponta egyszer, hajnali 4 óra 51 perckor áll meg vonat, de a másik irányba is csak kétszer, háromnegyed hétkor és egy órával később.

A két állomás közül az egyiket - mely korábban Balatonmáriafürdő-alsó néven volt ismert, most Máriahullámtelep - felújították, és egy új állomást is kialakítottak Máriaszőlőhegy néven. A két megállóhelyre összesen 512 millió forintot költöttek.

 

A volt Balatonmáriafürdő-alsó megálló új névvelGalácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere kérte a MÁV-ot, hogy alakítsák úgy a menetrendet, hogy legalább az egyik helyen megálljanak a vonatok, de a MÁV azzal utasította el a polgármester kérését, hogy főszezonon kívül kevés az utas, s olyan feszes Fonyód és Balatonszentgyörgy között a menetrend, hogy nem fér bele még egy megállás. A vasúttársaság szerint ez nem is gond, ugyanis a megállóhelyektől alig néhány száz méterre állnak meg a helyközi buszok.

Az kimaradt a tájékoztatásból, hogy minimum 50 perces várakozást jelent az átszállás a buszokra – jegyezte meg a polgármester, aki hozzátette, a buszokon kerékpárt sem lehet szállítani, így sokaknak ez sem megoldás.

 Tényleg érthetetlen, hogy a forgalom szempontjából semmivel sem nagyobb Fenyves-alsón, vagy éppen Alsóbélatelepen megállnak a vonatok, rajtunk pedig mind átrobog. Ott a két vadonatúj megálló a semmire - tette hozzá.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: