2024. 05. 02., Csütörtök, 08:33

Muzsikáló Magyarország - 1 milliárd forintot kapnak a kávéházi cigányzenészek

A kormány közel 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti 500 cigányzenész vendéglátóhelyi foglalkoztatását négy hónapon keresztül, így növelve a programban résztvevő vendéglátóhelyek vonzerejét is - így hangzik a Magyar Turisztikai ügynökség felhívása.

A programba április 29-től május 27-ig tudnak jelentkezni a 4-6 fős, vonósokból, klarinétosból, cimbalmosból álló cigányzenekarok vezetői vagy tagjai, feladatuk pedig annyi, hogy ha elnyerik a vissza nem térítendő támogatást, akkor 4 hónapon keresztül heti 4 nap, napi 3 órán keresztül zenéljenek az általuk választott vendéglátó egységben. 

A vissza nem térítendő támogatással a kormány lényegében átvállalja az éttermi élőzene árát. Bízunk abban, hogy számos vendéglátóüzlet él a Muzsikáló Magyarország 2024 kínálta lehetőséggel, hiszen egy zenekar játéka nem csak az utcáról képes becsalogatni a vendégeket, de olyan élményt nyújt, amelyet örömmel osztanak meg rokonaikkal, barátaikkal is a vendégek. Az élő cigányzene így sikeresen növeli a vendéglátó üzletek vonzerejét. A Programmal így egyaránt nyernek a muzsikusok, a programban résztvevő vendéglátóhelyek, a vendégek, és a hazai turizmus  – emelte ki dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke.

2020-ban már indítottak hasonló programot, akkor több, mint 450 cigányzenészt támogattak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: