Diétázol? Glutén-érzékeny vagy? Íme, azok a kaposvári kajáldák, ahol te is kedvedre válogathatsz!

2016. 07. 27., Szerda, 15:00

Diétázol? Glutén-érzékeny vagy? Íme, azok a kaposvári kajáldák, ahol te is kedvedre válogathatsz!

Azt tudjuk, hogy sajnos évről évre egyre több ember szenved valamilyen ételérzékenységtől – legyen szó akár cukorbetegségről, akár tej-cukor- vagy éppen glutén- érzékenységről. Emellett tudjuk azt is, hogy vannak olyan embertársaink, akik vagy rendszeresen sportolnak, vagy csak divatból, de állandóan diétáznak. Szerencsére most már az éttermek és ételkiszállítók is figyelembe veszik ezeket az igényeket, így városunkban is van lehetőség paleo, fit menü és gluténmentes ételeket rendelni.

Patent Bt. – Rendőrségi Konyha: Paleo menü

A rendőrségi konyháról köztudottan jó a vélemény, sokan rendelik tőlük a heti menüt. Bár a paleo menüt mi még nem próbáltuk, erről sem hallottunk még rosszat. Sőt, oldalukon is „sokak által kedvelt összeállításként” emlegetik. A rendelést minden nap 9:30-ig lehet leadni telefonon vagy weboldalukon. Természetesen nem muszáj az egész heti adagot megrendelni, 1-1 napot is kiválaszthatsz, ami a legszimpibb.

Teletál Ételfutár: Paleo és Fitness menü

A Teletál az ország egész területén ismert, mivel most már kb. mindenhova kiszállítanak - nincs ez máshogy Kaposvárral sem. Választhatunk több menü közül is, lehet reggelit, levest, főzeléket, tésztát és menüt is rendelni. Ezeket kiegészítve pedig lehetőség van paleo levest, főételt, menüt és desszertet, valamint fitness és súlycsökkentő kajakombókra. Ha esetleg cukorbetegségtől szenvedsz, vagy csak szimplán odafigyelsz a cukorbeviteledre, ilyen menüt is kérhetsz.

Tomasso: Fitt Menü

Hogy városkánk berkein belül maradjunk: Tudtátok, hogy a Tomassoban nem csak pizzát és tésztaételeket, hanem fitt menüt is kérhettek? A reggeli-ebéd-vacsora kombó előrendeléssel szerezhető be 1500 Ft/nap áron, ami már tartalmazza a csomagolás és a kiszállítás árát is. A rendszer hátránya a Patent Bt. menüjéhez képest, hogy csak heti előfizetéssel kérhető. A megrendelt kajákat minden nap 9 és dél között szállítják az általatok megadott címre. Célszerű rájuk telefonálni, vagy elküldeni/bevinni nekik a megrendelőlapot, de egyébként néhány helyi konditeremben is leadható a rendelés.

La Pergola: Gluténmentes tészták

A La Pergoláról már olvashattatok tőlünk két cikket is, és egyikben említésre is került, miszerint minden tészta rendelhető gluténmentes változatban. Ennek felára 400 Ft, ami a tészták árához képest egyáltalán nem sok és annak, akinek ilyesfajta ételallergiája van, biztosan még jobban megéri.

Trattoria la Prima: Glutén-, fruktóz-, és laktózmentes ételek

Az általunk csak Tratinak hívott étteremben válogathattok talán a leginkább, hiszen itt kérhettek laktóz-, glutén- és fruktózmentes ételeket is. Az előételeknél laktózmentes változatban kérhetitek például a a mascarponés padlizsánkrémet házi pizzakenyérrel. A krémlevesek közül glutén + laktózmentes kombóval kérhettek, míg a rizottók csak laktózmentes változatban rendelhetők. Fruktózmentes variációt a húsételek között találtok. Annak ellenére, hogy a pizzáknál nem láthatunk az étlapon szereplő (G) jelzést, annál több gluténmentes verziót találhattok a tészták között. Semmi mást, csak az étlap elején feltüntetett jelzéseket kell figyelnetek a kaják előtt!

Ha elindulnánk a diéta rögös útjain, mindenképp értesíteni fogunk Titeket, hogy melyik a No. 1. a felsoroltak közül. Nemsokára jelentkezünk a gluténmentes és szénhidrátcsökkentett péksütikkel is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: