2024. 04. 25., Csütörtök, 11:41

Friss WHO felmérés: Nagyon isznak a magyar gyerekek

Európában élen járnak a magyar gyerekek alkoholfogyasztás szempontjából, derül ki a WHO friss felméréséből: a 11 éves fiúk közel 30 százaléka, a lányok majd 20 százaléka piázott már. 

Világelsők vagyunk alkoholizmusban, még az oroszokat is előzzük

Világelsők vagyunk alkoholizmusban, még az oroszokat is előzzük

Világelsők vagyunk az alkoholbetegek lakosságarányos számát illetően: a Magyarországon élők közel negyede alkoholista, méghozzá úgy, hogy az adatsorokba a csecsemőket és a 90 éves aggastyánokat is beleszámítják. Ezzel a teljesítménnyel megelőzzük a közhiedelemben nagyivónak tartott nemzetek egész so

Az adatok szerint Angliában még rosszabb a helyzet: ott a 11 évesek egyharmada és a 13 évesek több mint fele ivott már alkoholt, a 15 évesek között pedig a lányok nagyobb valószínűséggel rúgnak be, mint a fiúk. A kutatás vezető szerzője szerint „aggasztók” azok a jelek, amelyek szerint egyre több gyerek kezd el fiatalon inni.

A WHO a jelentésben – amely Európát, Közép-Ázsiát és Kanadát figyelte 4500 iskoláskorú gyerek megkérdezésével – kiemelte, hogy egyre elfogadottabbá válik a gyerekek alkoholfogyasztása, ami azért is probléma, mert az alkohol károsítja az agyat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: