2023. 05. 22., Hétfő, 12:24

Nem viccelt a Tesla, tényleg épülnek az önjáró robotjai - VIDEÓ

Nemcsak a robotokról rántották le a leplet, de két új autócsaládot is bejelentettek.

Először gyorsan az autókról, hiszen azokról csak egy halvány sziluettet, valamint hivatalos bejelentést kaptunk. Elon Musk ugyanis elismerte, hogy nem egy, hanem mindjárt két új modellen dolgoznak, amelyek közül az egyik az előzetes várakozások szerint a Tesla új belépőmodellje, a Model 2 lesz, ami jóval olcsóbb áron érkezhet, méretét tekintve egy ötajtós ferdehátúként.

Ezen kívül ami jóval érdekesebb, hogy 2022-ben Musk bedobta, hogy a Tesla humanoid robotok fejlesztésébe kezd. Volt már pár meghökkentő bejelentése a SpaceX vezérnek, ezért sem hitte el mindenki, hogy ebből valóban lesz valami, aztán bumm, megérkezett az alábbi videó:

Úgy tűnik nem túlzott Musk, a robotok pedig gondolkodásukban és mozgásukban is az emberekre hasonlítanak. Olyan apróbb mozgásokra is képesek, hogy a tojásokkal is kíméletesen tudnak bánni, a sétálás már meg se kottyan nekik, de a pakolásban is fognak tudni segíteni annak, aki otthonra vásárolja majd őket körülbelül 20 ezer dollár körüli áron.

Hogy a robotok kapnak e a mesterséges intelligenciából nem tudni, de ha tippelhetnénk, akkor tekintve Musk nem túl bizalomgerjesztő nyilatkozatait az AI veszélyeiről, a robotokat még nem fogják felruházni ezzel a képességgel.

Twitter azért biztos lesz rajtuk. Hogy tetszenek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: