2023. 02. 10., Péntek, 10:57

A török kisfiú nagyapját is kimentette a romok alól Bodó László mentőegysége - VIDEÓ

Bodó László és fia is közreműködik az egyik olyan mentőegységben, amely a törökországi földrengést követően a helyszínre érkezett.

A mentőegységek folyamatosan emelik ki a túlélőket a romok alól, csütörtökön egy másfél éves kisfiúról számolhattunk be, akit épp a kaposvári Bodó László emelt ki, pénteken pedig újabb videó érkezett, ahol a fiú nagyapját is a felszínre segítik, szintén Laci közreműködésével.

A hétfői, Közel-Keletet megrázó 7.8-as erősségű földrengésnek a hivatalos adatok szerint immár több, mint 21 ezer áldozata van. Mindmáig rengeteg összedőlt házhoz nem jutottak el a mentőcsapatok, így sajnos ez a szám is tovább emelkedhet, az eltűntek számát jelenleg is több ezerre becsülik. A hivatalos adatok szerint Törökországban 17.674-en, Szíriában 3.377-en vesztették életüket. Az emberfeletti mentési munkálatok immár 5. napja tartanak, a rendkívüli hideg és a rengések óta eltelt idő sajnos tovább rontja a romok alatt rekedtek túlélési esélyeit, így is csodaszámba megy néhány kimenekítés. 

Hihetetlen amit a mentőegységek ott végeznek nap mint nap!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: