2022. 02. 24., Csütörtök, 13:41

Egy nagyon fontos reptér felett vette át máris az irányítást Oroszország - VIDEÓ

Az ukrán hatóságok majd a belügyminisztérium is megerősítette.

Mindössze néhány órával Ukrajna megtámadását követően csütörtök délután máris egy rendkívül fontos bázist szerzett meg Oroszország. A hírek szerint az oroszok Mi-8-as típusú helikopterekkel indítottak támadást az Antonov-repülőtér ellen, melyet sűrű bombázások kísértek. Az ukrán belügyminisztérium megerősítette, hogy a teherforgalmi repülőtér felett, mely mindössze 25 kilométerre van az ukrán fővárostól Kijevtől, Oroszország átvette az irányítást.

Frissítés 02.25: Az Antonov repülőtér stratégiai jelentőségét mutatja, hogy az ukrán erők azonnal ellentámadást indítottak, hogy visszaszerezzék az ellenőrzést. Az ukrán elnöki hivatal tanácsadója szerint mindez nemrégiben sikerült is:

“Most már biztosan visszavertük az orosz támadást. A hosztomeli repülőtér újra a miénk. Az orosz leszállóegységet megsemmisítettük."

Kijevben és környékén mindeközben komoly légi csata zajlik, ezekről is több felvétel tűnik fel folyamatosan a közösségi oldalakon. Orosz Szu-35-ösök és ukrán MiG-29-esek harcolnak, a legnagyobb harc jelenleg a Hosztomeli Nemzetközi Repülőtér ellenőrzéséért zajlik. Egyes hírek szerint eme reptér elfoglalásáért Oroszország több harci helikoptert vonultatott fel, mint amennyi egyes európai országoknak összesen van.

Mindeközben képeket is közölt a magyar Honvédelmi Minisztérium a hazai katonai mozgásokról, és szeretnék megnyugtatni az embereket, hogy Magyarországon továbbra sincs háborús helyzet, mindössze az ukrajnai események miatt a honvédség katonákat és eszközöket csoportosít át az ország keleti részébe.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: