Aris Aris

2021. 09. 09., csütörtök, 09:42

Öngyilkosságba menekült egy 16 éves fiú zaklató iskolatársai elől - VIDEÓ

Hiába unják a fiatalok a bullying-ról, cyber bullying-ról szóló előadásokat, még mindig nem vesszük elég komolyan ezeket a dolgokat...

Öngyilkos lett egy 16 éves szabolcsi fiú. Gábor hétfőn reggel még iskolába indult, onnan már nem tért haza, nevelőapja találta meg kedden holttestét. Édesanyja nyilatkozott az RTL Híradónak, ahol elmondta: fia pénteken szólt az osztályfőnökének, hogy osztálytársai folyamatosan vegzálják, illetve kiemelte, hogy a lányok verbálisan bántalmazzák.

Az utóbbi időben kezdtem el gyanakodni, hogy problémái vannak, hiszen megváltozott a viselkedése, nem akart elmenni itthonról, feszült és ideges volt. Csak nemrég tudtam meg, a tanévnyitó előtt, hogy mi történik valójában. Nehezen, de végül elmondta, hogy cikizik, piszkálják, durva szavakkal bántják. Én azt sem zárom ki, hogy fizikailag is érte bántalmazás, ugyanakkor ezt tagadta. Úgy sejtem, azért szálltak rá, mert visszahúzódó, csendes gyerek, nem nagyon szól vissza senkinek. A bántásokat lányoktól és fiúktól egyaránt tűrte. Volt egy olyan kijelentése, hogy inkább a halál, mint az iskola - mondta a Blikknek az édesanya.

 

 

FIGYELEM!
Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!