Aris Aris

2021. 08. 18., szerda, 15:15

Saját kis lőtér, kábítószer, régészeti leletek - A TEK kopogtatott értük - VIDEÓ

Az 51 éves balatonszabadi férfinál 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetilelet gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Somogy megyei rendőrök előzetes bűnügyi információ alapján - eseti szakértő bevonásával - július 29-én egy balatonszabadi családi házban házkutatást tartottak. Az ingatlanból több mint 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetilelet gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

A nyomozók az 51 éves balatonszabadi férfit a szakértői vélemény birtokában 2021. augusztus 18-án lőfegyver készítésének módszerével elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a lefoglalt régészeti leletek eredetét a Magyar Nemzeti Múzeum szakértőinek bevonásával vizsgálja, valamint eljárás folyik annak megállapítására, hogy a gyanúsított háza mögött található lőtér veszélyezteti-e a környéken lévők biztonságát.