Aris Aris

2021. 06. 26., szombat, 14:36

Kaposvári fiatalok meséltek az éjszakáról, mikor barátjuk az ablakon vetette ki magát a drogoktól - VIDEÓ

A Kábítószer-ellenes Világnapra egy megrázó videót készített az ORFK, melyben a tavalyi, budapesti tragédia estéjéről mesélnek a fiatalok, mikor barátjuk a fogyasztott drogoktól önkívületi állapotba kerülve vetette ki magát szemük láttára a másodikról.

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják világszerte, mi rendőrök pedig nap mint nap küzdünk a drogkereskedelem ellen, hogy minél kevesebb veszélyes szer kerüljön forgalomba.

A kábítószereknek minden évben áldozatául esnek fiúk, lányok, férfiak és nők. A tragédiák mögött családok, barátok próbálják feldolgozni szeretteik elvesztését, és ha tehetnék, sokan visszapörgetnék az idő kerekét; 2020. május 10-ét írtunk, amikor a 17 éves fiú egy házibuliban kábítószerfogyasztást követően kiugrott egy I. kerületi lakás ablakából. A barátok egy balatoni nyaralóból utaztak Budapestre szórakozni, és a buli előtt egyikük ismerősén keresztül kábítószert vásároltak. Az este folyamán a drogtól a fiú zavart és agresszív lett, és az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra. 

Kaposvári fiatalokkal bulizott az erkélyről kiugrott fiú - Kábítószertől vadulhatott meg

Kaposvári fiatalokkal bulizott az erkélyről kiugrott fiú - Kábítószertől vadulhatott meg

A rendőrség csütörtökön elfogta azt a kábítószer-kereskedőt, aki drogot adott el annak a társaságnak, amelynek egyik tagja május 9-én Budapesten egy Fő utcai lakás emeletéről az utcára vetette magát - derült ki a rendőrség csütörtöki online...

Ekkor még az egyik lány meg tudta őt fékezni, de a fiú ezután átrohant a másik szobába, és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból. A fiút a mentők válságos állapotban kórházba vitték, de sérüléseibe pár nap múlva belehalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nem sokkal később elfogták azt a dílert, aki eladta a kábítószert a fiataloknak..