Adri Adri

2021. 04. 06., kedd, 12:51

Ezt alaposan benézte - Félkész reptérre szállt le egy teherszállító - VIDEÓ

Két repülőtér van jelenleg Ndola városában de csak az egyiket használhatják jelenleg, hiszen a másik még nincs teljesen kész. Az Ethiopian Airlines egyik pilótája azonban elnézte, amikor a teherszállítóját az új, félkész reptéren tette le vasárnap. A pilóta ezután megfordult a még épülő leszállópályán, miközben az ott dolgozó munkások mobiltelefonjukkal videózták a téves landolást.

Az ország közlekedési minisztériuma az AFP francia hírügynökségnek tegnap megerősítette, hogy az etióp fővárosból indult gépnek a régi, de most is működő Simon Mwansa Kapwepwe nemzetközi repülőtéren kellett volna leszállnia, de tévedésből az attól 15 kilométernyire található új repülőtéren szállt le – írta az Aviation Herald repülési szaklap.

A gép pilótája természetesen végig kapcsolatban volt a repülőtér légi irányítóival akik jelezték, hogy nem látják a repülőt, miközben már szállt le. A téves malőr után végül újra felszállt, majd már a jó reptéren ereszkedett le. Néhány órával később a munkások ismét felkaphatták a fejüket hiszen egy – ugyancsak az Ethiopian Airlineshoz tartozó - utasszállító is majdnem ugyanott landolt. A Boeing 737-800-as pilótája 15 méterre a leszállópályától vette észre, hogy valami nem stimmel.

Megfordult és a régi repülőtér felé vette az irányt, ahol biztonságosan leszállt.