2020. 12. 02., Szerda, 10:22

A kamionosok profizmusán is múlt, hogy nem történt tömegbaleset az M7-esen - VIDEÓ

A Magyar Közút osztott meg egy videót az M7-es autópályán történt hétvégi balesetről, amely akár még életekbe is kerülhetett volna, ha az ott közlekedő kamionosok nem így reagálnak.

Az elmúlt napokban két olyan ütközési energiaelnyelő berendezést is összetörtek az autósok a magyar autópályákon, amelyeket a Közút karbantartási munkálatok során használ, ezzel védve a szakaszon épp dolgozó munkatársait. Az egyik ilyen balesetről közzé is tettek egy videót, amelyet az M7-es autópálya 55-ös kilométerszelvényénél a Budapest felé vezető oldalon rögzítettek.

A videón jól látható, hogy a belső sávban korlátozás van, melyre a szokásos módon, kilométerekkel korábban is felhívták már az autósok figyelmét a digitális kijelzőkön. Ezt nem vették figyelembe azok az autósók, akik nagy sebességgel érkeztek a belső sávban, majd mikor észrevették az akadályt, már volt, akinek késő volt. Az első érkező, egy teherautó még épphogy be tudott sorolni az érkező kamion elé, ám az őt követő autós számára ez már nem nagyon volt opció.

A sötét autót egy fehér is követte, ő sikeresen be tudott sorolni, hála annak a három kamionosnak, akik észlelvén a veszélyt a leállósávba húzódtak, hogy legyen lehetőségük az autósoknak elkerülni az ütközést. Ennek köszönhetően nem történt nagyobb baleset, csak az első autó ütközött neki az energiaelnyelőnek, de személyi sérülés nem történt.

Könnyen lehetett volna ez másképp is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: