Aris Aris

2020. 10. 27., kedd, 10:09

Így rabolták ki egy késsel a belvárosi dohányboltot - VIDEÓ

Az ügyészség most vádat emelt az a 20 és 35 éves férfi ellen, akik még májusban fényes nappal egy késsel raboltak ki egy forgalmas kaposvári dohányboltot.

A két vádlott véletlenül futott össze Kaposvár központjában, ahol beszélgetni kezdtek, majd egyikük felvetette, hogy rablás útján kellene pénzt szerezniük. Első ötletük egy közeli ékszerüzlet kirablása volt, azonban azt kockázatosnak ítélték, ezért végül egy dohánybolt mellett döntöttek.

Fényes nappal rabolták ki a Városház utcai dohányboltot

Fényes nappal rabolták ki a Városház utcai dohányboltot

Szombat délután rabolta ki valaki a belvárosi trafikot.

Az idősebb vádlott ezután egy környéken tartózkodó férfitől – aki nem tudott arról, hogy azt mire szánják – kölcsön kért egy kést. A két férfi ezután megállapodott abban, hogy a fiatalabb vádlott fogja végrehajtani a rablást, míg társa egy közeli parkban fogja várni.

A fiatalabb férfi ezután bement a dohányboltba, ahol a kést az eladóra szegezve, felszólította a bevétel átadására. A sértett először vonakodva visszakérdezett, de amikor a vádlott egyre erőszakosabban, a sértett megölésével fenyegetőzve követelte a pénzt, a kasszához ment, és átadta annak tartalmát, így a vádlott 120.000 forint körüli összeget zsákmányolt.

Van, aki felmondana a szombati miatt - Megkérdeztük a dohánybolti dolgozókat a rablásról

Van, aki felmondana a szombati miatt - Megkérdeztük a dohánybolti dolgozókat a rablásról

Ahogy beszámoltunk róla, szombaton a város egyik legforgalmasabb dohányboltját kirabolták. Felmerült a kérdés, hogy vajon akik nemzeti dohányboltban dolgoznak, nem tartanak-e attól, hogy ők is áldozatul esnek egy hasonló rablásnak, hiszen a mai napig vannak trafikok, amik le vannak...

A két férfi megállapodott abban, hogy a rablás elkövetése után hol fognak találkozni, azonban a fiatalabb vádlott hiába várta a társát, akit a kaposvári nyomozók a bűncselekmény elkövetésétől számítva 10 percen belül elfogták, mivel a sértett az elkövető távozása után azonnal értesítette a rendőrséget. A fiatalabb férfinek még volt annyi ideje, hogy a rabolt pénzből néhány ruhaneműt vásároljon magának, de néhány órán belül a biztonsági kamera felvételeinek köszönhetően őt is őrizetbe vették. A gyors rendőri intézkedés következtében a dohánybolt kárának több mint fele végül megtérült.

Az ügyészség ezután indítványt tett a vádlottak letartóztatására, melyet a bíróság elrendelt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában mindkét – jelenleg is letartóztatásban lévő – vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, a bíróság a fegyház tartamát a fiatalabb férfival szemben 6 évben, míg börtönviselt társával szemben 10 évben állapítsa meg.