74nullanulla 74nullanulla

2020. 09. 29., kedd, 13:59

Bajban vannak a záróvonalakkal Siófokon - Pofátlan(TAN)ítás a Balatonon - VIDEÓ

Rendkívül népszerűek a rendőrség azon videó, melyeken a civil rendőrautóik fedélzeti kamerái által rögzített szabályszegéseket teszik közzé. Ezúttal Siófokon jártak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei szeptember 25-én fokozottan ellenőrizték a Balaton-part forgalmát. Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. A rendőröknek többek között gyorshajtás, elsőbbségadási szabályok megsértése, előzési tilalom, kötelező haladási irány, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil és három járőrautó segítette.

Kaposváron is bevetették a civil rendőri autókat - Mutatjuk az első szabálysértőket

Kaposváron is bevetették a civil rendőri autókat - Mutatjuk az első szabálysértőket

Tavaly év végén jelentkezett a rendőrség olyan budapesti felvételekkel, melyeken azt látni, amint a pofátlanul szabályt szegő autósokat fülelik le. Akkora sikere lett az akciónak, hogy országosan is bevezették, Kaposváron meg is lett az első pár fogás.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.