2020. 02. 06., csütörtök, 13:35

Kaposváron is bevetették a civil rendőri autókat - Mutatjuk az első szabálysértőket

Tavaly év végén jelentkezett a rendőrség olyan budapesti felvételekkel, melyeken azt látni, amint a pofátlanul szabályt szegő autósokat fülelik le. Akkora sikere lett az akciónak, hogy országosan is bevezették, Kaposváron meg is lett az első pár fogás.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság célja a balesetveszélyes közlekedési jogsértések elleni hatékonyabb fellépés. Az egyértelmű rendőri jelzéssel ellátott járművekkel a hasonló, mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni a forgalomból: a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg a rendőrök látókörében vannak. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség ezért kombináltan alkalmazza a civil és a megkülönböztetett jelzéssel ellátott (jelzetes) szolgálati gépjárműveket, valamint a térfigyelő kamerákat.

 

 

Ez év januárjában több mint félszáz esetben bírságolták meg a szabálytalan közlekedőket. A legtöbb esetben a tehergépjárművek sofőrjei szegték meg az előzési szabályokat, de pénzbírságot kaptak - többek között - a záróvonalat átlépő, a kézben tartott mobiltelefont használó és a biztonsági övet be nem kapcsoló sofőrök, valamint az úttesten szabálytalanul átkelő gyalogosok is.

 

 

Ne feledjük, hogy az utak biztonságáért, és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: