2024. 08. 14., Szerda, 13:56

Tele vannak mérgező anyagokkal a Sheines és a Temus cuccok

Az olcsó, de csini szandi mellé ajándék májelégtelenség már nem hangzik olyan jól. A szöuli hatóságok mérgező anyagokat találtak a Sheines, az AliExpresszes és a Temus termékekben. 

Hatalmas népszerűségnek örvendenek ezek a termékek, hiszen olcsók és divatosak, azonban a női kiegészítők néha az elfogadható szint több százszorosát meghaladó mennyiségű mérgező anyagot tartalmaztak - derült ki a szöuli hatóságok közleményéből. A cégek robbanásszerű növekedése a biztonsági előírások fokozott ellenőrzéséhez vezetett, többek között az Európai Unióban és Dél-Koreában, ahol a szöuli hatóságok hetente ellenőrzik az online platformok által értékesített termékeket.

A kapszula gardrób és ami mögötte van - Így lesz könnyebb a reggeli öltözködés

A kapszula gardrób és ami mögötte van - Így lesz könnyebb a reggeli öltözködés

Mi ez? Miért kell neked is és hogyan csináld meg? Mutatjuk.

A legutóbbi ellenőrzés során a Shein, az AliExpress és a Temu 144 termékét vizsgálták, és valamennyi cég több terméke nem felelt meg a törvényes előírásoknak. A Shein cipőiről kiderült, hogy jelentősen magas a ftalátok szintje, volt olyan köztük, amely 229-szeresen haladta meg a megengedett határértéket.

A ftalát alapú lágyítószerek hatással vannak a reproduktív funkciókra, például a spermiumok számának csökkenésére, és meddőséget, sőt koraszülést is okozhatnak - mondta az AFP-nek a szöuli környezet-egészségügyi csoport egyik tisztviselője. 

Az egyik ilyen vegyi anyagot a Nemzetközi Rákkutató Intézet emberi rákkeltő anyagnak minősíti, éppen ezért javasolják elkerülni a hosszú távú érintkezést az emberi testtel.

Ezenkívül formaldehidet is találtak, a megengedett határérték kétszeresénél mutatták ki Shein sapkáiban. A körömlakkban pedig dioxánt, amely egy lehetséges emberi rákkeltő anyag, ami májmérgezést okozhat - a megengedett határérték több mint 3,6-szorosában, a metanol koncentrációja pedig 1,4-szerese volt a megengedettnek.

A szöuli hatóságok megállapították, hogy a Temu által gyártott szandálok talpbetéteiben a megengedett határérték 11-szeresét meghaladó mennyiségű ólom volt.

Olcsó húsnak...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: