Nincs megállás a Vatnernél, sterilizáló központot építenének Kaposváron - VIDEÓ

2024. 05. 22., Szerda, 09:34

Nincs megállás a Vatnernél, sterilizáló központot építenének Kaposváron - VIDEÓ

Kedden az iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár Fábián Gergely látogatott el a 2022-ben épített Vatner Tech paneltechnológiai gyárába Kaposvárra. A látogatás alkalmából Vati Péter, a Vatner ügyvezetője újabb komoly fejlesztésről számolt be a résztvevők előtt.

Egy olyan sterilizáló üzemet szeretnénk létrehozni, amely akár 3-4 megyét is ellátna régióban – mondta Vati Péter, a Vatner Kft. ügyvezetője a vállalat paneltechnológiai gyárának bejárásán. A teljes egészében magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Vatner Kft. a kezdetektől fogva az egészségügyi piacon tevékenykedik, a Vatner Tech nevet viselő paneltechnológiai gyára pedig 2022 óta járul hozzá a a magyar egészségipar fejlődéséhez, az egészségügyi ellátás biztonságának javításához, legyen szó akár a koronavírusról, akár egyéb járvány elleni védekezésről - írja az index.hu

Átadták a Vatner paneltechnológiai gyárát Kaposváron - VIDEÓ

Átadták a Vatner paneltechnológiai gyárát Kaposváron - VIDEÓ

2400 négyzetméteres gyárterülettel rendelkezik az a csarnok, amelyet szerdán hivatalosan is átadtak a megyeszékhelyen.

A Vatner egy 2400 négyzetméteres gyártócsarnokot épített Kaposváron, ahol visszatérnének a gyártási tevékenységhez: a legkorszerűbb síkágyas és csőlézer-berendezésekkel, hegesztési technológiákkal és automata epoxi porszóró eljárással antibakteriális felületű orvosi mobíliákat gyártanak. Az eddigi stratégiájuk szerint, amely a minőségen és a megbízhatóságon alapul, az ellátási láncok átalakulásával könnyedén versenyelőnybe kerülhetnek a külföldi piacokon is.

Az ünnepségen Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár – aki nem mellékesen Kaposváron született és nevelkedett – a beszéde elején leszögezte: a kormány nemrég publikálta versenyképességi stratégiát, amelyben kiemelt szerepet kapott az egészségipar.

A kormány nagyon komolyan veszi a szektort, folyamatosak az egyeztetések a szereplőkkel, és külön figyeljük itt a versenyképességet.

Az eladott kórházi ágyak vázából megépíthetnék az Eiffel-tornyot - Az ország 50 hazai sikertörténete közt a Vatner

Az eladott kórházi ágyak vázából megépíthetnék az Eiffel-tornyot - Az ország 50 hazai sikertörténete közt a Vatner

2016-ban indította útjára a BÉT50, a Budapesti Értéktőzsde kiadványsorozata, mely olyan sikeres, Magyarországon működő és magyar tulajdonú vagy kötődésű vállalatokat mutat be, amelyek hosszú távon fenntartható piaci pozícióra tettek szert, saját területükön már bizonyítottak. Ezek között találkozhat

Emlékeztetett, hogy az Európai Unió olyan szabályzásokat vezetett be az egészségügyi iparban, amelyekkel kapcsolatban a szektor szereplői folyamatosan jelzik az aggályaikat.

„Szemben a magyar versenyképességi stratégiával, amely a szektorral közösen készült.”

Leszögezte, nagyon jó érzés ilyen vidéki városokban található gyárakat látogatni. Majd emlékeztetett: bár számos kritikát kapott a kormány, hogy a stratégiájában az iparra fókusszal, a Vatnernél a szolgáltatói szektorban is óriási – exportképes – lehetőségek vannak. „További fejlődést kívánok a vállaltnak.”

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő annak adott hangot, hogy két évvel ezelőtt ugyanitt álltak, amikor a vállalat ügyvezetője azt mondta: „messziről jöttünk, de még messzebbre tartunk.” A képviselő szerint most valóban bebizonyosodott, hogy ez nem csak egy felesleges mondat lett, hanem ténylegesen beteljesült: 13 európai országba és a távol-keletre is szállít már a Vatner.

„A 850 milliós állami támogatás jó helyre került, hiszen nemzetközi színvonalat képvisel a vállalat” – összegezte az országgyűlési képviselő. Majd kitért arra, hogy az egészségügyi szektor önmagában is speciális, azonban a vállalat nemcsak nemzetközi színvonalat képvisel, hanem egyedülálló innovációkat is nyújt. „Erre minden somogyi büszke.” A képviselő szerint ezentúl legalább annyira fontos, hogy teljesen családi kézben működik a vállalat, ami apáról fiúra szállt.

Vati Péter a beszédében emlékeztetett arra, hogy az innováció a vállalat életében mindig fontos volt. A víziójukban évek óta szerepel, hogy az egészségügyben steril körülményeket között lehessen betegeket kezelni.

„Szeretnénk létrehozni egy olyan egész régióra kiterjedő sterilizáló üzemet, ami végül akár 3-4 megyét is ellátna a térségben.”

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: