2023. 12. 19., Kedd, 10:30

Kocsmai balhé somogyi módra: Törött sörösüvegekkel támadt haragosára az ittas férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy büntetett előéletű, harmincas éveiben járó férfival szemben.

Az ittas férfi 2023 júniusában az éjszakai órákban ismerőseivel az egyik marcali környéki falu utcáján sörözött, amikor megjelent a sértett a gépkocsijával, és cigarettát kért a társaságától.

A vádlott a haragosát felismerve indulatba jött és a felszólította a sértettet, hogy szálljon ki az autójából. A két férfi között ekkor csak szóváltásra került sor, majd

a vádlott látszólag úgy tett, mintha gyalogosan elindulna a falu központja felé, amikor azonban az árok szélén lévő
sörösrekeszhez ért, abból kivett két bontatlan üveget, majd azokat egymáshoz csapva összetörte. A férfi ezután az üvegcsonkokkal a kezében a sértett felé indult, akit verekedésre hívott ki

A sértett ettől megijedt és beült az autójába, mire a vádlott a gépkocsi bal oldali felhúzott ablakának vágta a súlyos sérülések okozására alkalmas üvegcsonkokat.

A vádlott ezután még indulatosabb lett, és újabb sörösüveget vett magához, amit a gépkocsi jobb oldali lehúzott ablakán keresztül nagy erővel a sértett irányába dobott. A férfi azonban el tudott hajolni a felé szálló üveg elől, amely ennek következtében a bal oldali első ablakot törte ki.


A sértett ezután hátramenetben haladva el akarta hagyni a helyszínt, de a vádlott a magához vett sörösüvegekkel még legalább háromszor megdobta a mozgó autó motorháztetőjét, majd az általa korábban kitört, bal oldali első ablakon át a sértettet célozva egy újabb bontatlan sörösüveget dobott a mozgásban lévő gépjárműbe, ami a megtámadott férfi bal kezét és bal oldali bordáit találta el.

A sértett az őt ért erőszak hatására autójával belesodródott az árokba. Ekkor lépett közbe az eset egyik szemtanúja, aki ellökdöste a vádlottat a helyszínről.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetett előéletű, részben erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: