2023. 08. 29., Kedd, 09:27

Egyben a keret, már javában készül a szezonra Kaposvár női röplabdacsapata - GALÉRIA

Túl vannak az új szezon felkészülési időszakának első hetén a KNRC lányai.

Alaposan átalakult a Kaposvári Női Röplabda Club kerete a 2023/24-es szezonra. A tavalyi évhez képest mindössze 5 magyar játékos maradt városunkban, hozzájuk pedig további 7 légiós érkezett az elmúlt napokban. A lányok túl vannak az első atlétikai, konditermi és labdás edzésen is, mi több, szombaton egy csapatépítő programként strandröplabdázni vitte őket a stáb. Hogy kicsit jobban megismertessük a szurkolókkal az új játékosokat, lenéztünk a hétfői edzésükre az Arénába és szereztünk néhány infót az idei keretről.

A csapat gerinceként öt magyar játékos is hosszabbított, így idén is kaposvári színekben láthatjuk: 

- a tavalyi keret legeredményesebb magyar játékosát, a 394 pontot termelő válogatott Szedmák Rékát

- a nyáron esküvőjét ünneplő, szintén magyar válogatott Bodovics Hannát

- az idén először válogatott meghívót kapó Godó Pannit

- a tavalyi Extraliga szezon álomcsapatába is bekerült liberónkat Rády Boglárkát

- és a nyáron az U19-es világbajnokságot is megjárt Radnai Lucát.

Hozzájuk pedig a következő játékosok érkeztek:

Adriani Vilvert - A 187 centiméter magas, 30 esztendős brazil center a spanyol bajnok Las Palmas csapatától érkezett. Adriani megjárta már a spanyol, a portugál és a brazil bajnokságot is, Spanyolországban bajnok és Copa de la Reina második helyezett, Portugáliában bajnok és Supercopa győztes volt.

Sara Dias - Szintén a spanyol bajnok Las Palmas csapatától érkezett a 29 éves brazil feladó átló, Sara Dias is. A Brazil Nemzeti Csapat tagjaként az U19-es és az U21-es csapatban is játszott, előbbivel megnyerte a Dél-Amerikai U19-es bajnokságot, az U21-es korosztállyal pedig bronzérmet szereztek a világbajnokságon.

Pauline Martin - Feladó posztra a 28 éves Pauline Martin érkezett. A francia játékmester Portugáliából tette át a székhelyét Kaposvárra, de az évek során megfordult már a francia és a finn bajnokságban is.

Marta Hurst - A 31 éves szélső ütő nem kevesebb, mint 90 válogatottsággal rendelkezik a portugál színekben. Korábban megnyerte kétszer is a portugál bajnokságot és a kupát is, de játszott például Spanyolországban a Barcelona színeiben is.

Lavinia Maiorano - Hollandiából érkezett egy 22 éves feladó átló is, a 187 centiméter magas Lavinia személyében. Korábban játszott a holland első osztályban az US Amsterdam és a Team Eurosped csapatában, a tavalyi évet pedig a szlovák UKF Nitrában töltötte.

Caylee Parker - Második profi szezonjára készül a 23 éves kanadai ütő, Caylee Parker. Az egyetemi éveit az amerikai Connecticutban töltötte az UCONN csapatában, tavaly pedig Görögországban kezdte meg profi karrierjét.

Isadora Nicolai - Szintén Amerikából érkezik, csak épp a San Francisco csapatából a 176 centiméteres brazil Isadora. A 24 éves feladó első profi szezonját kezdi meg Kaposváron.

A szakmai stábban nem történt változás, a KNRC legénységét továbbra is Vincent Lacombe vezetőedző irányítja.

A másodedzői feladatokat pedig Szabó Dávid látja el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: