2023. 06. 21., Szerda, 16:40

Nem indul a kaposvári edző úszója a fukokai világbajnokságon

A kaposvári Virth Balázs úszója, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf közleményt adott ki, melyben kifejti, miért hozta meg azt a nehéz döntést, miszerint nem indul a július 14-én kezdődő fukokai világbajnokságon.

- Nagyon nehéz szívvel hoztam egy döntést, amit szeretnék megosztani mindenkivel, aki szereti az úszást, és az elmúlt években szurkolt nekem és társaimnak a különböző versenyeken - kezdte Milák. Nem indulok a júliusi fukuokai világbajnokságon – bármennyire is szeretném folytatni a 2016-ban kezdődött győzelmi sorozatomat, jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan nem vagyok azon a szinten, hogy ott legyek a világ legjobbjai között.

Milák arany 200 gyorson is, Kapás Boglárka 400 vegyesen második aranyérmét szerezte - GALÉRIA

Milák arany 200 gyorson is, Kapás Boglárka 400 vegyesen második aranyérmét szerezte - GALÉRIA

Csendesebben telt a harmadik nap a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron, hiszen olimpiai szintidő nem „termett” ezúttal, ugyanakkor Milák Kristóf tartotta az egy arany-per-nap ritmust, illetve második egyéni elsőségét szerezte meg Szabó Szebasztián, Kapás Boglárka, valamint Zombori Gábor i

- A kielégítő választ magam is keresem, miért alakult így – annyira viszont ismerem magam, hogy pontosan érzékeljem: meg sem tudtam közelíteni teljesítőképességem száz százalékát, ami a csúcsteljesítményhez elengedhetetlen, én pedig nem szeretem beérni kevesebbel.

Ez most egy nagyon mély hullámvölgy, viszont szeretném hangsúlyozni, hogy mindez nem párosul semmiféle kétségbeeséssel. Elfogadtam, és őszintén remélem, mindenki más is el tudja fogadni, hogy egy sportoló pályafutásában adódhat egy ilyen periódus, amikor hátra kell lépnie, újra fel kell töltődnie, hogy aztán ismét készen álljon a legnagyobb kihívásokra.

- Miközben továbbra is kész vagyok eleget tenni az élsportolók adminisztratív és egyéb kötelezettségeinek, most egy új feladat vár: a nyarat átgondolt, minőségi pihenéssel tölteni annak érdekében, hogy szeptembertől energikusabban, tudatosabban, még jobb hozzáállással végezhessem az edzéseket, vegyek részt a versenyeken, hogy ismét elérjem azt a szintet, amit mindenki megszokhatott tőlem.

Mindig szívesen jövök Kaposvárra, lehet, hogy edzőtáborozni is visszatérünk - Virth Balázzsal beszélgettünk

Mindig szívesen jövök Kaposvárra, lehet, hogy edzőtáborozni is visszatérünk - Virth Balázzsal beszélgettünk

Kivételes teljesítménnyel hagyták maguk mögött a kaposvári Országos Úszó Bajnokságot Virth Balázs tanítványai. Milák Kristóf aranyat-aranyra halmozott, Kapás Boglárka is két arannyal utazott haza Kaposvárról, de a többiekre sem lehetett panasz. Balázs két verseny között egy kávé erejéig mesélt nekün

- A mögöttem álló stáb tagjai, edzőim, Virth Balázs és Zala György, a MÚSZ és a Honvéd vezetői igyekeztek minden segítséget megadni, hogy a lehető leggyorsabban kikeveredjek ebből a helyzetből, és készen álljak a világbajnokságra – hálás vagyok nekik az erőfeszítésekért, és iszonyúan sajnálom, hogy ezen a nyáron nem leszek ott a medencében. Köszönöm az úszóközösség, a Honvéd-család, a támogatók és a szurkolók megértését és támogatását.

A kaposvári Virth Balázs lesz Milák Kristóf új edzője

A kaposvári Virth Balázs lesz Milák Kristóf új edzője

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, világ- és Európa-bajnoka edzőt váltott, a jövőben pedig a kaposvári Virth Balázzsal dolgozik majd együtt - hozta le az Index.

Ne féltsetek: hamarosan visszatérek! - zárta sorait Milák.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: