2023. 05. 08., Hétfő, 09:00

Egy hónap alatt kilenc lopást követett el egy somogyi férfi, de kevesellte a neki adott segélyt

A Marcali Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki szabadulása után számos vagyon elleni bűncselekményt követett el, melyben többször fiatalabb társa is közreműködött. A vádlottaknak ezen kívül garázdaság miatt is felelniük kell.

Gyorsan vissztért a bűnöző életmódhoz

A büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetéséből 2022 tavaszán szabadult férfi augusztus folyamán kezdett el újra bűncselekményeket elkövetni. Először egy marcali étterem pultjáról lopott el egy pénzgyűjtő perselyt, majd az egyik nagyáruházból rövid idő alatt négy alkalommal vitt el különböző használati cikkeket, így cipőket, hangszórót és LED lámpát.

Saját jótevőjét is meglopta

Ezután egy másik kiskereskedelmi lánc üzletéből kezdett el ruházati cikkeket lopni. Az idősebb férfit ebben az időszakban az egyik ismerőse fogadta be, azonban - a jótevője bizalmával visszaélve –

ott tartózkodása alatt feltörte a neki szállást adó által lakott szobát, ahonnan mobiltelefont lopott el, majd később, amikor a sértett őt és a fiatalabb vádlott társát a tűzifa összefűrészelésével bízta meg, a munka elvégzése helyett elvitték a sértett további értékeit is, így több szerszámát, tévéjét és nyomtatóját.

Kevesellték a segélyt, a virágtartó kosarakon álltak bosszút

A két vádlott ellen garázdaság miatt is vádat emelt az ügyészség, mivel 2022 szeptemberében

a fiatalabb férfi segélyért folyamodott a helyi önkormányzathoz, azonban a kapott összeget a vádlottak kevesellték, ezért az épület előtt kiabálni kezdtek és megrongáltak több ott elhelyezett táblát, illetve virágtartó kosarat.

Az eset után az idősebb férfit az ügyészség indítványára letartóztatták.

 

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az idősebb, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a fiatalabb vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: