2023. 05. 07., Vasárnap, 12:58

A KNRC lányai is nyertek hazai pályán, újra vezetik az UTE elleni párharcot - GALÉRIA

A harmadik felvonáshoz érkezett az Extraliga 5. helyéért zajló párharc a KNRC és az Újpest csapata közt szombat este a Kaposvár Arénában. Szerencsére a kaposvári lányok a fiúk pár órával korábbi bajnoki címének hála plusz motivációt nyerhettek, így folytathatták a hazai jó szériát.

Ennek tudatában estek egymásnak a felek, az első szett igazából inkább a hibákról szólt, ám mindkét csapatnál voltak pontatlanságok, így fej-fej mellett haladtak egészen féltávig a csapatok. Itt viszont a Kaposvár tudta rendezni gyorsabban a sorait, nem voltak elhullajtott pontok, feljavultunk a hálónál is, egy blokkból pedig Gyimesnek hála fontos előnyt tudtunk szerezni már az első felvonás során, 25-21, 1:0.

A második szett sem különbözött pontok terén az elsőtől, viszont a hibákból már jóval kevesebb volt, látványos támadások jellemezték inkább az összecsapást. Gyimes folytatta a jó szériát, de Ubavic és Szedmák is feljavult, szépen gyűjtögettük a pontokat. 16-14-nél viszont volt némi megingás, amit a vendégek rögtön ki is használtak, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, amire nem nagyon volt már válaszunk. 19-25-re nyerték a másodikat, újra kiegyenlítve a mérkőzést, 1:1 állt az eredményjelzőn.

Itt viszont ahelyett, hogy meginogtak volna a hazai lábak, csapatként együtt javultak fel lányaink, Godó és Szedmák is gyűjtögették szépen a pontokat, de Maggioni is meg tudta lepni rendre az Újpestieket váratlan húzásaival. Bodovics a hálónál újra parádésan teljesített, az ő pontjával egy megnyugtató 5 pontos előnyt tudtunk kiépíteni a szett felénél. Itt még kicsit próbált zárkózni a vendég gárda, de sok hiba volt a játékukban, Szedmák pedig rendre kíméletlenül ki is használta őket. Ez volt a legsimább szett, Ubavic sánca tette fel a pontot az i-re, 25-16, 2:1 ide.

A negyedik elején úgy tűnt a vendégek megint képesek feltámadni, megpróbáltak már korán elhúzni, de a védekezésünk nagyon egyben volt ezen a meccsen, így nem tudtak méretes előnyt kiépíteni sőt, egymás után négy pontot is sáncból tudtunk szerezni, így sikerült a szett felére újra magunkhoz ragadni az előnyt. Itt pedig már nem volt megállás, nagyon egyben volt a csapat, a szurkolók bíztatásán felbuzdulva pedig szépen termelték a pontokat is, mindenki hozott kis extrát, amivel a vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni. Gyimes a végjátékban is remekelt, és ő zárta le a találkozót is, egy parádés labdamenetet követően sikerült 25-19-el lezárni az összecsapást, 3:1 állt az eredményjelzőn, ennek köszönhetően pedig 2:1-es előny a kaposvári oldalon.

Folytatás kedden Újpesten.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: