2023. 04. 24., Hétfő, 09:28

Már megvásárolható a vármegye- és országbérlet a MÁV-applikációban

A mobileszközökre letölthető MÁV-applikációban megkezdődött a május 1-jétől használható vármegye- és országbérlet elővételi értékesítése.

A közlemény szerint az "olcsó, egyszerű és igazságos" díjterméknek köszönhetően májustól korlátlanul lehet utazni vármegyéken, illetve országon belül a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV (a HÉV-szerelvényeken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain.

Vármegye és országbérleteket vezetnek be Magyarországon, ennyibe fognak kerülni

Vármegye és országbérleteket vezetnek be Magyarországon, ennyibe fognak kerülni

Vármegyebérlet és országbérletet vezet be a kormány 2023. május 1-től. Minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatainak igénybe vételével.

Hozzátették:

Több ezer, de akár több tízezer forinttal is csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása ha a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között, de hétvégi kiránduláshoz, rokonlátogatáshoz is igénybe vehetik ezeket a bérleteket

Eddig nagyjából 1,1 millióan töltötték le a mobilalkalmazást, amellyek naponta átlagosan 64 ezer belföldi menetjegyet és jellemzően 1000-1300 bérletet vsárolnak.

A MÁV-Volán-csoport arra biztatta utasait a közleményben, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, így a MÁV appban, a pénztáraknál, automatáknál is egyszerűbbé, gyorsabbá válik számukra a bérletvásárlás.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: