Vármegye és országbérleteket vezetnek be Magyarországon, ennyibe fognak kerülni

2023. 02. 20., Hétfő, 11:11

Vármegye és országbérleteket vezetnek be Magyarországon, ennyibe fognak kerülni

Vármegyebérlet és országbérletet vezet be a kormány 2023. május 1-től. Minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatainak igénybe vételével.

Ezekkel a bérletekkel a MÁV és a Volánbusz helyközi járatain lehet majd utazni, a vármegyeivel adott megyén belül, az országossal az egész országban.

Az országbérlet ára havonta 18900, a vármegye bérleté 9450 forint lesz. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe.

Utóbbi kedvezmény 1890 forintot jelent az országos bérleteknél, és 945 forintot a vármegye bérleteknél. Az új típusú, egyszerűen elérhető és alacsony árú termékekkel utazók a MÁV-START, a VOLÁNBUSZ, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatait korlátlanul használhatják majd a bérleten feltüntetett területen.

A Vármegyebérlet és az Országbérlet nem vehető igénybe helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon, továbbá a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain sem. A Pest vármegyei bérlet illetve az Országbérlet a BKK járatain sem érvényes, de Budapesten belül a helyközi szolgáltatók járatain lehet velük utazni. 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: