Elképesztő játékkal, hátrányból fordított a KNRC – GALÉRIA

2023. 04. 02., Vasárnap, 11:50

Elképesztő játékkal, hátrányból fordított a KNRC – GALÉRIA

Szombaton a kaposvári sportcsarnokban csapott össze immáron negyedszer a két csapat az Extraliga rájátszásának negyeddöntőjében. A Nyíregyháza úgy érkezett, hogy ha nyernek, már a legjobb négy között találhatják magukat.

A KNRC-nek viszont ehhez volt egy-két szava, az idei szezonban rekordszámú közönség előtt akarták a lányok megmutatni, hogy helyük van az elődöntőben. A téthez mérten kezdődött az összecsapás, apró hibák és pontatlanságok jellemezték mindkét oldalt a szett első felében, de lassan sikerült 3 pontos előnyt kiépítenie a hazai csapatnak. Egy gyors pihenőidőt követően se álltak meg a csajok, 16-10-re mentek féltávnál, a végére ugyan kicsit felzárkózott a Nyíregyháza, de nem volt kérdés, kié az első szett. Jó hazai kezdés, 25-17, 1:0.

A második szettben feljavult a vendég gárda, a Kaposvár pedig nem tudta megállítani a lendületbe jött ellenfelét, négy pontos hátránnyal kellett a végjátékra fordulni, amiből sikerült egyszer ugyan lefaragni, de ahogy mindig, az utolsó pontoknál megint nagyon pontos volt a Nyíregyháza, szorosan, de ki tudtak egyenlíteni, 22-25, 1:1.

Ebből pedig erőt is merítettek a vendégek, mi pedig kicsit megrekedtünk, ráadásul sorban jöttek a hibák is, rontott nyitásokkal gyarapítottuk az ellenfél pontjait. A Nyíregyháza pedig köszönte szépen, 5 pontra el is húzott a hajrára, 17-24 állt már az eredményjelzőn, amikor mintha kicsit magunkra találtunk volna. Sikerült ugyan kicsit felzárkózni, de későn jött a feltámadás, 21-25-re behúzták a szettet, megfordították a mérkőzést és egyetlen szettre voltak csupán a továbbjutástól.

A lányok számlájára legyen írva itt nem adták fel, a közönség pedig még jobban rákapcsolt, a szett végi játékot pedig átmentették a következő elejére is, pillanatok alatt 6 pontos előnyt építettek ki. Ubavic vitte a hátán a csapatot az elején, majd a hév pedig elkapta a többieket is, Godó, Szedmák és Bodovics is gyarapította a pontjait, tényleg nagyon egyben volt újra a csapat, meg is jelent az eredményjelzőn egy parázs kis 12 pontos előny a javunkra. Itt próbált meg kapaszkodni a vendég csapat, de látható volt, hogy egy 5. szettre lesz szükség a döntéshez, magabiztos előnnyel, 25-13-al zártuk le a negyedik szettet, és egyenlítettük ki a mérkőzést.

Az ötödik szettekbe a Nyíregyháza ellen még nem sok babér termett nekünk, de a közönség is rendesen fellelkesült a végére, a csajok pedig meg akarták törni a rossz szériát. Egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Szedmák és Gyimes pontjaira Leban válaszolt, majd brazil légiósunktól jött két váratlan húzás ami pontot is ért, így 3 pontos előnnyel értünk 10 pont fölé. Itt pedig már nem volt megállás, Szedmák és Ubavic is remekelt, pontjaik pedig 13-10-es előnyhöz juttatták a Kaposvárt, ahonnan már nem is tudott felállni a vendég együttes, 15-10 lett a vége, fordított a hazai csapat, 3:2-re nyerte a negyedik mérkőzést.

A párharc így a végletekig elhúzódott, ötödik mérkőzésre lesz szükség a döntéshez, hogy ki jusson az ország legjobb 4 csapata közé. Folytatás kedden Nyíregyházán, itt már minden bizonnyal kiderül ki jut tovább, de a lányok újra bebizonyították, hogy megérdemelten kerülhetnének a TOP 4 közé!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: