2023. 03. 21., Kedd, 11:25

Rátámadt a Noszlopyban egy fiatalra, aki később belehalt sérüléseibe - Két évet kapott

Három évvel ezelőtt nyáron támadt rá az akkor még 17 esztendős elkövető egy fiatalra Kaposváron a Noszlopy Gáspár utcában. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett a támadás következtében, hogy pár nappal később a kórházban életét vesztette. A Kaposvári Törvényszék nemrég ítéletet hirdetett az ügyben.

Minden bizonnyal sokan emlékeznek még a történtekre, mely komolyan megrendítette nem csak az áldozat családját, barátait és ismerőseit, de az egész kaposvári fiatalságot. Akkor még csak a szemtanúk elmondásaiból lehetett tudni, mi történt 2020. június 20-án éjjel, mikor a 23 éves Dávidra rátámadtak, miközben egy lányt védett:

Tragédia - Belehalt sérüléseibe a fiatal, akire a belvárosban támadtak rá

Tragédia - Belehalt sérüléseibe a fiatal, akire a belvárosban támadtak rá

Június 20-án éjjel a kaposvári Noszlopy Gáspár utcában támadtak rá arra a 23 esztendős fiatalra, akit a mentősök életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A fiú múlt szombaton belehalt sérüléseibe.

A Somogy Megyei Főügyészség majdnem egy évvel később, 2021. áprilisában emelt vádat a 17 éves támadó ellen, itt már részletesebb leírást kaptunk arról, hogy pontosan mi is történt. Kiderült, hogy a vádlott a tragédia napján ismerőseivel több szórakozóhelyen italozott Kaposvár belvárosában, majd az éjszakai órákban az utcán egyik barátjával beszélgető, a sértett társaságához tartozó lányra tiszteletlen megjegyzést tett. Ez miatt a lány barátnője szóváltásba került a vádlottal, ezért a sértett közéjük lépett és el akarta tolni a terheltet ismerőse közeléből. 

Az ittas vádlott a sértett beavatkozásától indulatba jött és bal kézzel, közepes erővel állon vágta a fiatal férfit, aki ettől hátra esett, fejét a kövezetbe ütötte és elvesztette eszméletét. A sértett másnap otthon rosszul lett, az édesanyja által kihívott mentő szállította kórházba, ahol állapota miatt koponyaműtétet kellett végrehajtani. A műtét után fellépő szövődmények következtében a sértett pár nappal később elhalálozott. 

Ám a támadó bűnlajstroma itt nem ért véget, a vádiratban további 11 bűncselekménnyel vádolták az elkövetőt, csak néhány ezek közül:

  • A fiatalkorú vádlott apjával, testvérével és ismerősükkel 2020 januárjában erősen ittas állapotban addig rúgtak és ütöttek egy kaposvári buszmegállót, amíg annak üvegezése kitörött, a rongálási kár 124.000 forint volt.
  • 2020 júniusában, mindössze néhány nappal a Noszlopy Gáspár utcai eset előtt négy társával - köztük rokonokkal - együtt azért rontott rá volt barátnője családjára, mert találkozni akart a lánnyal, aki kifejezetten a vádlott elől menekült el otthonról. Az ütlegekkel felszerelkezett vádlotti társaság a kaput berúgva, engedély nélkül ment be a sértetti família udvarára. A ház előtt hárman a családfő bántalmazásában vettek részt, ketten pedig az ajtónál állva megakadályozták, hogy a házban lévő felnőttek és gyerekek kijussanak, valamint telefonáljanak a rendőrségre.
11 bűncselekménnyel vádolják azt a srácot, aki tavaly nyáron egy 23 éves fiatal halálát okozta a Noszlopy soron

11 bűncselekménnyel vádolják azt a srácot, aki tavaly nyáron egy 23 éves fiatal halálát okozta a Noszlopy soron

Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség az ellen a 17 éves fiúval szemben, aki tavaly júniusban a Noszlopy Gáspár utcában egy lány ismerősét védő 23 éves fiút leütött, aki később belehalt sérüléseibe. A halált okozó testi sértésen kívül korábban még buszmegállót rongált és rátört volt barátnője csal

Mindezeket követően támadt rá az akkor mindössze 17 éves elkövető Dávidra. Az ügyben nemrég első fokon ítélet született a Kaposvári Törvényszéken a fiatalkorú vádlottal szemben, ezzel kapcsolatban kerestük fel a Somogy Vármegyei Főügyészséget, akik megerősítették a hírt, és elmondták az ítéletet is:

Eszerint a bíróság a terheltet két év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, valamint két év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés nem jogerős, a főügyészség a vádlott terhére, súlyosítás végett jelentett be fellebbezést.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: