2023. 02. 13., Hétfő, 10:34

Nehézkes vasúti közlekedés, elavult szállások - Ezért került el Kaposvárról a sportfesztivál

Másfél évtizeden át Kaposvár volt a helyszíne a nyaranta megrendezett Youth Football Fesztiválnak, amely minden évben több ezer sportolót és kísérőiket csábította a városba.

A rendezvényt 2019-ben rendezték meg utoljára városunkban, ezt követően a koronavírus járvány miatt előbb elmaradt, majd már Pécsre vitték a rendezők az egész fesztivált. Idén már nem is Magyarországon tartják meg, egészen Brno-ig vándorolt a Youth Feszt, amelyről a hétvégén posztolt Facebook oldalán a Somogy Sportja.

Ebben Hangai István, a rendezvény főszervezője fejtette ki azt, hogy immár miért nem Kaposvár a helyszíne a népszerű eseménynek:

Kaposváron az évek során nem történt fejlesztés a szállások ügyében, és a végén már a vasúti közlekedés is nagyon nehézkessé vált a városba érkező csapatok számára. Emellett amikor 2021-ben megkerestem a várost, hogy a koronavírus-járvány után szeretnénk újra megrendezni Kaposváron a fesztivált, a városvezetés azt a választ adta, hogy ennek feltételeit nem tudják garantálni, mert talán érkezik egy másik esemény, ami náluk prioritást élvez.

Hozzátette, hogy egy ilyen léptékű rendezvény előkészületeinek megkezdése már ősszel esedékes, így nem vállalhatták be, hogy a városvezetés válaszára várjanak főleg úgy, hogy időközben akár azt is mondhatják, hogy mégsem csinálhatják meg Kaposváron.

Hogy milyen fesztiválra fektette a hangsúlyt ebben az időszakban Kaposvár ötletünk sincs, tavaly júliusban semmi nagyobb rendezvény nem volt városunkban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: