2023. 02. 10., Péntek, 13:50

Adománygyűjtést szervezett a kaposvári Metyx, a törökországi károsultak számára

A török felmenőkkel rendelkező kaposvári Metyx is csatlakozni kíván a Török Nagykövetség felhívásához, ezért adománygyűjtést szerveztek a földrengés károsultjainak.

Hétfőn a terület eddigi legerősebb, 7.8-as erősségű földrengés rázta meg a Közel-Keletet. A legfrissebb információk szerint a halálos áldozatok száma Törökországban 17.674, Szíriában pedig  3.377, a mentőegységek pedig immár 5. napja folyamatosan mentenek ki túlélőket az összedőlt épületek romjai alól.

A török kisfiú nagyapját is kimentette a romok alól Bodó László mentőegysége - VIDEÓ

A török kisfiú nagyapját is kimentette a romok alól Bodó László mentőegysége - VIDEÓ

Bodó László és fia is közreműködik az egyik olyan mentőegységben, amely a törökországi földrengést követően a helyszínre érkezett.

A Török Nagykövetség ezért hazánkban is adománygyűjtést indított a földrengés sújtotta régió számára, amelyhez a Metyx Hungary is csatlakozott. A téli hideg időjárás miatt leginkább gyermek és felnőtt ruhákat, fehérneműt, esőkabátokat, kesztyűt, sapkát, sálat várnak, a kisbabáknak pelenkát, nőknek pedig intim higiéniai termékeket gyűjtenek. Emellett szükség van sátrakra, kempingágyakra, matracokra, takarókra, hálózsákokra, gázpalackokra, termoszokra, zseblámpákra, hordozható töltőkre, generátorra. Ételek közül a konzervet, babaételt emelték ki, de bármilyen hosszú lejáratú, tartós élelmiszert szívesen fogadnak.

Mint török tulajdonú cég, kötelességünknek és szívügyünknek érezzük ezt a szörnyű tragédiát. Cégen belül már elkezdtük gyűjteni az adományokat, reméljük a segítségetekkel még sikeresebb lehet!

A felajánlásokat február 20-ig fogadják a kaposvári Metyx Hungary portáján (Dombóvári út 3657/135), amelyet majd ők juttatnak el a budapesti Török Nagykövetségre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: